topp_banner

Vindbjart FK

I vår 9. presentasjon av årets motstandere skal vi igjen sørover til Agder fylke og nå til tettstedet Vennesla i kommunen med samme navn – Kristiansands nordlige nabokommune.

Vindbjart FK ble stiftet 30. mai 1896. Den hadde sin seriemessig beste tid på slutten av 1950-tallet på nivå 2 og spilte 1959/60 kvalifisering til Hovedserien, som eliteserien het den gang.

I nyere tid har sørlandsklubben vært i lavere divisjoner. Etter nedrykk fra nåværende 2. div. i 1997, ble det så opprykk til nivå 3 igjen i 2007.

Oppholdet i 2. div. skulle nå komme til å vare 10 år. Halvparten av disse sesongene møtte sørlendingene guttene våre. Vindbjart er følgelig sammen med Pors det laget i avdelingen vår som frammane har mest serieerfaring med i nyere tid.

De første møtene var i 2009 og de siste i 2017. Statistikken er i frammanes favør med 6 seirer, 1 uavgjort og 3 tap etter at guttene våre i 2016 og 2017 vant alle de 4 kampene. 2 sesonger på rad uten poengtap mot sørlendingene, altså. Så spørs det om alle gode ting er 3 når lagene i år igjen møtes.

Én spiller gjorde seg spesielt bemerket på Vindbjart i denne tiden. Øyvind Løkkebø Gausdal – opprinnelig fra Flekkefjord – kom til Vindbjart i 2008. Han var da 22 år gammel og skulle i årene fram til Vindbjarts nedrykk i 2017 bli en gjenganger i toppen av scoringsstatistikkene i Vindbjarts avdeling i 2.div.. 

Fotballforbundet hadde ingen slik statistikk på nettet før 2012. Da toppet han den 4 sesonger på rad og var bare ett mål fra å gjøre det i 2016 og 2017. I 2015 scoret han hele 30 mål, mens det «bare» ble 20 i 2017. Det man kaller «målmaskin»?

36 år gammel står Gausdal med sine 238 scoringer som Vindbjarts desiderte toppscorer gjennom tidene. Gaus – som han kalles – nå gått inn i Vindbjarts trenerapparat og har de 2 siste sesongene spilt på Vindbjart 2 i 4.div.

Vindbjart sto i 2015 for en cupbombe i 2. runde i NM da Tippeliga-laget IK Start ble beseiret 4 – 0. Det var første gang Vindbjart vant over sin mer berømte nabo i en obligatorisk kamp!

Siden 2018 har klubben vært i 3. div.

Vindbjart spiller i helblått og har Sparebanken Sør-banen (tidligere Moseidmoen Stadion) som hjemmebane. Den har kunstgress. Publikumsrekorden er visstnok på mer enn 3000 fra den tidligere nevnte cupkampen mot Start

                                                                                                         Leiv Harald Bakke