topp_banner

Her er Frams unge kapteinsduo

Petter Nilssen Einarson (19) og Batu Sowe (21) skal gå foran når Fram starter sesongen neste uke.

– Vi er veldig klare, lover de to ferske kapteinene.

Sammen utgjør de årets kapteinsteam i Framparken. En 19-åring og en 21-åring skal gå foran når det gjelder og dra med seg laget til nye høyder i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4. Der mener fjorårssesongen gjorde dem sterke og hardføre.

– Det var en ny erfaring for mange å spille kamper som hadde så stor betydning. Om vi hadde holdt oss, eller at vi gikk ned som vi gjorde, så har vi vokst på det. Det tar vi med oss, understreker Batu.

– Men hvem skal være 1. kaptein og hvem skal være visekaptein. Nei, det er ikke godt å si. Det vet heller ikke kapteinene selv.

For planen er nemlig å fordele ansvaret helt likt.
– Den som har best dagsform og føler at han vil ta ansvaret, blir kaptein, forteller de to. Det vil de bestemme på kampdag eller kanskje flere dager i forveien.

– Vi har ulike styrker og svakheter. Vi kommer til å se an flere ting, forteller Petter, og viser til både motstander og form når de to skal vurdere hvem som tar på seg kapteinsbindet når de skal kjempe om poengene.

De er helt rolige på rollefordelingen er og er klare på å spille hverandre gode.
– Vi er to om ansvaret, understreker Petter.
Det mener de bestemt er en fordel.

Og kapteinene lover at laget er mer enn klare for å sette i gang. De gleder seg til å springe ut på gresset i Framparken, se publikum på tribunene, kjenne lukta av grillet Framburger og høre heiarop og jubel på begge sider av banen.

– Vi er veldig klare, lover de.

– Vi har nesten spilt en hel serie allerede med alle de treningskampene vi har hatt, påpeker
Batu.

De trekker på skuldrene av resultatene i treningskampene. Mange prøvespillere har vært inn og ut i løpet av pre season og det har vært stokket mye om underveis.

Kapteinsteamet mener resultatene ikke samsvarer med prestasjonene, og føler seg trygge på at årets Fram-lag er på riktig vei.

– Jeg har ikke følt at vi har vært langt unna. Vi har hatt mange prøvespillere og relasjonene har ikke vært der, forklarer Batu.

I den siste treningskampen mot Moss, som spiller i Post Nord-ligaen, ble spilt forrige helg, ble det seier 0-1 på bortebane.

Det gleder de seg over rett før det blåses i gang for alvor, men tar også det resultatet med stoisk ro.

– Det var deilig å få en bekreftelse, mener Petter, selv om kapteinene har følt seg ganske rolig når det gjelder laget og prestasjonene over tid.

Nå stiller de med flere nysigneringer før sesongstarten tirsdag 12. april mot Start 2 i Framparken.
– Jeg tror folk gleder seg til å spille i Framparken. Det er viktig at folk kommer og støtter laget og er positive, oppfordrer Petter, som legger il at støtten fra publikum er viktig for spillerne på banen.

– Kom og hei på oss, oppfordrer årets unge kapteinsduo.