topp_banner

Unge «veteraner» tar ansvar

Det er mye læring i et fotballår. Hyggelige oppturer og vonde nedturer er noe alle fotballspillere opplever. Spørsmålet er hvordan man kan bruke erfaringene til å ta steget videre. Steget opp i toppfotballen.

Daniel Flaathe Simonsen (21) og Petter Nilssen Einarson (19) kom til Larvik før fjorårssesongen, men selv etter kun en sesong er ungguttene for «veteraner» å regne i det unge Fram-laget.

– Da vi var nye i fjor ble vi godt tatt imot av de som var eldre på laget, og vi forsøker å videreføre den kulturen og det vi lærte inn i den nye gruppa, sier guttene.

Laget har hatt mange inne på prøvespill, og det har til tider har vært krevende å forholde seg til nye spillere hele tiden.

– Vi forsøker å få alle til å føle seg velkommen. Man vet aldri hvem som kommer til å bli og hvem som ikke blir med videre, så det er viktig å ha en god relasjon med alle.

Petter Nilssen Einarson i aksjon på treningsfeltet i Hjørring Danmark.

I alle fotballag er det mange forskjellige personligheter, og det å bygge et godt miljø er en del av lagbyggingen. For trener Haakon Lunov er gutter som Daniel og Petter bra å ha med også på grunn av nettopp dette.

– Vi er veldig glade for at de er med videre fra i fjor. De er bra personer å ha i miljøet vårt, og de kjenner kulturen i laget og klubben. Både Daniel og Petter er veldig sosiale, og de menger seg med spillere på tvers av grupperinger – som det er vanlig at det blir i et lag. Det er viktig for oss. Det gir oss stor trygghet, mener Lunov.

– Dessuten trives de godt i Larvik, legger han til.

Trener Haakon Lunov mener ungguttenes ferdigheter på banen er fortsatt i spennende utvikling.

– De er velutdannet i ungdomsakademier i Trondheim og Bodø, så de er velskolerte gutter. Begge er i startgropa og har et stor uforløst potensiale. Det gjelder bare å finne de riktige «knappene» å trykke på, sier treneren.

Selv har Daniel og Petter store ambisjoner for den framtidige fotballkarrieren. Et liv hvor de kan leve av det de liker best å drive med kan fort bli en virkelighet for dem begge. Først skal de imidlertid gjennomføre treningsleiren i Danmark – med intensive økter og kamper.

Så er det seriestart.