topp_banner

Sprint-Jeløy

I vår 7. presentasjon av årets motstandere vender vi blikket mot den andre siden av Oslofjorden – nærmere bestemt Moss, der vi finner klubben Sprint-Jeløy.

Den holder til på Jeløya, som egentlig er en halvøy som har blitt skilt fra fastlandet gjennom en utgravd kanal. Klubben har sin bakgrunn i Sportsklubben Sprint og Jeløy Idrettsforening, som begge ble stiftet i 1926. De 2 klubbene slo seg så sammen til Sportsklubben Sprint-Jeløy 11. oktober 1940.

Sprint-Jeløy er først og fremst kjent for sine fotballprestasjoner på kvinnesiden, der klubben på 1980/90-tallet var blant landets aller beste og kunne slå i bordet med både NM- og seriegull.

På herresiden har Sprint-Jeløy levd en langt mer anonym tilværelse. Etter en gjestevisitt på nivå 2 (da 2.div.) i 1990, tilbrakte laget tiden fram til 2008 på nivå 3 – nåværende 2. div. Det året rykket østfoldingene ned i 3. div. – altså samme år som Fram rykket opp igjen fra 3. div. 2015 ble det en gjestevisitt opp i 2. div. igjen før 2 raske nedrykk fulgte. 2017 rykket nemlig Sprint-Jeløy for første gang siden 1970-tallet ned i 4. div.

Hva så med frammanes møter med Sprint-Jeløy? 2005 møttes lagene i 2.div. etter at østfoldingene hadde hatt Larvik Fotball som motstander i Framparken de to foregående sesongene. Sprint-Jeløy vant 3 – 0 hjemme og Fram 2 – 1 hjemme. Som kjent, endte den sesongen med nedrykk for oss. Det skulle derfor gå noen år før lagene fikk sjansen til å møtes igjen.

Det skjedde i 2015.- med 2 – 1 til guttene våre borte og 2 – 2 i Framparken. Sesongen endte – som tidligere nevn – med at det denne gangen var østfoldingene som måtte finne seg i nedrykk.

Etter 4 sesonger i 4. div. rykket Sprint-Jeløy i fjor opp i 3. div. igjen etter 13 strake seire og imponerende 67 – 7 i målforskjell. I en treningskamp nylig på Månejordet vant østfoldlaget 5 – 3 over guttene våre. Et lag å regne med også høyt oppe på tabellen i 3. div?

Sprint-Jeløy spiller i hvite trøyer og blå bukser. Hjemmebanen er Bellevue stadion, som har kunstgress.

Leiv Harald Bakke