topp_banner

NARDO

Trondheimsklubben som i år fyller 50 år!

Nardo FK er en bydelsklubb i Trondheim. Den ble dannet i 1971 og har nå ca. 600 medlemmer – hvorav ca. 450 aktive gutter og jenter. I aldersbestemte klasser har klubben 25 lag – fra miniputt 6 år til junior 19 år.

Nardo Fotballklubb ble startet av en guttegjeng på ”Stallkroa”. I den første sesongen i 6. div. i 1972 var Nardo én avgjørende kamp fra opprykket. Det kom imidlertid året etter. 1978 ble det så opprykk til 4. div. og 10 år senere til 3. Det ble så opprykk til 2.div. i 1992 – og nest øverste nivå – 1. div. – året etter. Der ble det spill i 4 sesonger, inntil laget i 1996 rykket ned i 2. div. grunnet omlegging av 1. div. til én avdeling.

I perioden 1997 – 2008 spilte så trønderne vekselsvis i 2. og 3. div. og har siden 2009 holdt seg i 2. div. (PostNord-ligaen)..

Frammane møtte trønderne første gang for 4 år siden. 2017-sesongen endte med  1 – 0 tap i våroppgjøret i Trondheim og 2 – 1-seier i høstens hjemmekamp i Framparken. To jevne oppgjør, altså! De to neste årene spilte lagene igjen spilt i hver sin avdeling, der Nardo begge sesongene endte på nedre halvdel av tabellen.

I fjor møttes så lagene igjen i en kamp som endte uavgjort 3 – 3 i Trondheim, etter 3 – 1 ledelse til frammane ved pause. Covid-19-pandemien satte, som kjent, stopp for seriespillet halvveis for lagene på nedre tabellhalvdel. Der endte også Nardo med sin 10. plass..

Roar Strand er den mest kjente spilleren Nardo har fostret. Han rakk som Nardo-spiller å få med seg flere U16 og U19- kamper med flagget på brystet før han fra 1989 i et par tiår skulle bli blant Rosenborgs mest fremtredende spillere, med 42 kamper  på landslaget.

Nardos hjemmebane er Nissekollen kunstgress. Tilskuerrekorden er på ca. 2000 fra en NM-kamp mot ”storebror” Rosenborg i 2016.

Laget spiller i burgunder trøyer og hvite shorts – og i helhvitt borte.