topp_banner

LEVANGER FK

I vår presentasjon av årets seriemotstandere har vi kommet fram til det første av de 3 trønderlagene guttene våre skal møte – i likhet med i fjor!

Levanger FK kommer fra byen med samme navn ved Trondheimsfjorden. Levanger ligger 75 km nordøst for Trondheim i det nye Trøndelag fylke. Byen har ca. 10330 innbyggere og er senter i kommunen med samme navn. Det har vært et viktig handelssted siden Middelalderen og fikk bystatus i 1836. Levanger mistet så denne statusen i forbindelse med sammenslåing av kommuner i 1962, men fikk den igjen i 1997.

Levanger FK ble stiftet i mai 1996, som en overbyggingsklubb for Nessegutten og IL Sverre. Fra og med sesongen 2010 ble Skogn IL tatt opp som samarbeidsklubb, på lik linje med de to førstnevnte.

I 2014 rykket Levanger så opp i 1. div. Der ble det de 3 følgende sesongene plasseringer rundt midten av tabellen, før trønderne i 2018 med sisteplass måtte si takk for seg på nest øverste nivå. I fjor møtte så frammane trønderne for første gang i seriesammenheng. Grunnet covid-19-pandemien ble det bare ett oppgjør dem imellom, som endte med hjemmeseier 4 – 2 til Levanger. Sesongen endte imidlertid også halvveis for trønderne – med 8. plass på tabellen.

Av nye spillere i Levanger FK i år kan nevnes Arne Gunnes, som med sine 7 scoringer var Nardos toppscorer i fjor etter halvspilt serie. Trønderne spillerstall foran årets sesong er ellers preget av fornyede kontrakter – og dermed kontinuitet. DET kan være en stor fordel i disse koronatider!

Levanger FK spiller hjemme i hvite trøyer og røde shorts – og borte i helsort. Hjemmebanen er TOBB Arena, med en kapasitet på ca. 2200 tilskuere – hvorav 1300 seter.

                                                                                                        Leiv Harald Bakke

  • Elitefotball
    NARDO