topp_banner

ARENDAL FOTBALL

Et samarbeidsprosjekt mellom klubbene Trauma og Grane

I vår første presentasjon av frammanes seriemotstandere i år skal vi ta for oss en klubb av nokså ny dato. Arendal Fotball rundet nemlig i september bare sitt første tiår. Laget kommer – som navnet sier – fra den tidligere fylkeshovedstaden i Aust-Agder. Sørlandsbyen med sine ca. 43 000 innbyggere er vel, når sant skal sies, mer kjent for sin sjøfartshistorie enn sine bragder på fotballbanen.

Arendal Fotball ble stiftet 27. september 2010 som et samarbeidsprosjekt mellom Idrettsforeningen Trauma og Idrettsklubben Grane. Begge skulle imidlertid fortsette som selvstendige klubber med egne lag i aldersbestemte klasser.

     Året etter startet den nye klubben i 3. div. 2012 ble det opprykk til 2. div. 2014 kom sørlendingene så i samme avdeling som Fram. Det første møtet i Framparken endte med 3 – 1 seier til guttene våre. Arendal tok imidlertid revansj med samme sifre i høstens kamp på hjemmebane. 2016 var Arendal og frammane igjen i samme avdeling – et år som endte med opprykksjubel i Arendal. Det skjedde etter at laget hadde vunnet avdelingen suverent, med 16 poengs forsprang til neste lag (Bærum). Arendal måtte dette året imidlertid nøye seg med 2 – 2 hjemme mot guttene våre, men avsluttet sesongen med seier 4 – 2 i Framparken i siste serierunde.

     Det ble imidlertid bare en kort gjestevisitt på nest øverste nivå. 2017 endte nemlig med sisteplass i OBOS-ligaen. De to neste sesongene i 2. div. ble det plasseringer rundt midten av tabellen i frammanes ”naboavdeling”. I fjor møttes lagene igjen. Som kjent, rakk man bare å gjennomføre halve seriespillet på grunn av covid-19-pandemien. Hjemme i Arendal vant sørlendingene 4 – 0. Sesongen endte for øvrig med 5. plass i sluttspillet.

Nå er det altså – forhåpentlig – klart for 4. sesong i samme avdeling som guttene våre. Arendal har mistet svært mange spillere. Hele 9 av startoppstillingen i fjorårets serieåpning er borte. Blant dem er trioen som scoret halvparten av sørlendingenes mål i fjor

Av nye spillere som Arendal har skaffet seg foran årets seriestart, kan nevnes den svenske angrepsspilleren Ermal Hajdari (28), som ifølge hovedtrener Roger Risholt er en klar forsterkning av laget. Han kommer fra divisjonskollega Egersund og spilte for Levanger da trønderne var i OBOS-ligaen.

     En annen forsterkning framme er den 23 år gamle tidligere Mjøndalen-spissen Andreas Hellum, med erfaring fra Eliteserien. Han har slitt med å få etablert seg i Vegard Hansens førsteoppstilling, men har rukket å markere seg på toppnivå. Han sørget for at Mjøndalen unngikk direkte nedrykk i fjor da han ble matchvinner i Bergen mot Brann!

Arendal Fotball spiller i helhvite hjemmedrakter. Det hvite er hentet fra Granes hvite trøyer og Traumas hvite shorts. Fargen symboliserer at klubben startet med blanke ark. Bortedrakten er imidlertid helblå.

Norac stadion er Arendal Fotballs hjemmebane. Første trinn av sørlendingenes nye anlegg på gamle Bjønnes stadion ble åpnet 17. september 2017, med en kapasitet på 1040 sitteplasser under tak og 1600 provisoriske sitteplasser. Ferdig anlagt er det tenkt å romme mellom 5000 og 7000 tilskuere.

Til dere som lurer på hva som står i Arendal Fotballs logo: ”Ad astra per aspera” er latin og betyr ” På vanskelig vei til stjernene”. Det  vil si ”Gjennom kamp til seier!”  Så gjenstår det å se hvor langt det bringer et i  år i stor grad nytt Arendal Fotball, som fremdeles har ambisjoner om opprykk!.

                                                                                                        Leiv Harald Bakke