topp_banner

Foran en ny fotballsesong

Vi står foran en fotballsesong med flere spørsmålstegn enn noensinne – både sportslig og arrangementsmessig. Det eneste sikre er hvilke lag som er frammanes motstandere i PostNord-ligaen avd. 2. La oss derfor begynne med det!

Oppsettet innebærer 2 turer til hvert av disse fylkene: Sørover til Agder (Arendal og Flekkerøy), vestover til Rogaland (Egersund og Vard) og Vestland (Sotra og Øygarden), Oslo (Kjelsås og Skeid) og til fylkesnaboene våre Odd 2 og Notodden. I tillegg blir det 3 turer til Trøndelag (Nardo, Levanger og Rosenborg 2). Med all respekt for nordlendingene, så tror jeg trener Haakon & C. er glade for å slippe 4 turer til vår nordlige landsdel.

Hva så med det sportslige? Det er i år ingen lag som peker seg ut som klare opprykksfavoritter, men vi må vel regne med at nedrykkede Øygarden sammen med Egersund, Skeid og Vard blir å regne med i toppen av tabellen. Mange vil nok også trekke fram Arendal, som fremdeles har ambisjoner om spill på nest øverste nivå igjen. Sørlendingene har imidlertid hatt et meget stort frafall av sentrale spillere, og det tar som regel tid å samspille et i stor grad «nytt» lag. Derfor et ekstra stort spørsmålstegn ved sørlendingene.

Grunnet det fremdeles herjende covid-19, kan det bli et svært tynt grunnlag å vurdere styrkeforholdet lagene imellom før seriestart i april. Pandemien rammer, naturlig nok, mest lag som har fått store utskiftninger i spillerstallen. Mangel på trening og treningskamper grunnet pandemien vil selvsagt gå ut over samkjøringen av nye spillere før kampen om poengene begynner.

Som sagt, svært mange spørsmålstegn foran sesongstart dette året! Det gjelder også i høyeste grad frammane, der Haakon nok ønsker seg en helt annen forberedelse til seriestart enn det ligger an til nå! Vi får bare håpe at han innen seriekampene begynner, rekker å få SAMSPILT et lag som i hvert fall er sterkt nok til å sikre ny kontrakt i 2. div. Forhåpentlig vil situasjonen være lysere i dobbel forstand når vi nærmer oss april, slik at ikke de første seriekampene – i mangel av treningskamper – må brukes som en del av oppkjøringen for å få «satt» laget!

Så får vi ALLE være flinke til å følge myndighetenes smittevernsoppfordringer videre fremover, slik at vi i løpet av denne sesongen forhåpentlig kan få mulighet til – for første gang – å fylle opp den nye, flotte tribunen vår!

Som vanlig kommer vi til å presentere frammanes motstandere i alfabetisk rekkefølge.

Leiv Harald Bakke