topp_banner

Foran 1. serierunde

Frammane møter Sotra i Framparken

Lørdag kl.16.00 blåses en svært forsinket serieåpning i gang i Framparken, der Sotra kommer på besøk. Vestlendingene fikk for øvrig ny trener for noen uker siden. Det er Renate Blindheim, som kommer fra trenerjobb i Åsane 2 og nå blir første kvinnelige trener i PostNord-ligaen.

Frammane vant begge oppgjørene mot Sotra i fjor. Det ble 2 – 0 borte og 3 – 1 hjemme i Framparken. Men noe klart favorittstempel bør vi av den grunn ikke gi guttene våre foran lørdagens kamp, selv om Sotra ”normalt” skal være en mer overkommelig motstander enn Arendal, Skeid og Fredrikstad.

Treningskampen mot Fredrikstad (2 – 6) ga nemlig signaler om at det kan drøye en tid før laget til Roger ”sitter”! Det kan koste svært viktige poeng de første kampene! Roger skulle nok derfor gjerne hatt noen treningskamper til før seriestarten.

En dårlig generalprøve gir god premiere, heter et velkjent ordtak. Vi får virkelig håpe dette slår til lørdag! Sotra er nemlig ett av de lagene vi nok bør ha bak oss for å kunne nå Topp 7!

Runden ellers :

Notodden får et svakt favorittstempel hjemme mot Bærum i lørdagens andre kamp. Begge bør kunne havne på øvre del av tabellen og møtte i generalprøven – Kvik Halden – fjorårets toer i den andre avdelingen. Det ble 1 – 1 hjemme for Notodden, mens Bærum tapte 1 – 2 i Halden.

Søndag er Arendal kanskje rundens klareste favoritt i Trondheim mot Nardo. Det vil i hvert fall overraske om sørlendingene avgir poeng her! Men treningskamper er én ting og seriekamper noe helt annet! Kommer rundens overraskelse her?

Levanger besøk av Rosenborg 2 i rundens trønderderby. I utgangspunktet et åpent oppgjør. Man vet jo ikke hva slags 2. lag eliteserieklubben sender de drøye 8 milene opp til Levanger. Normalt bør Levanger være favoritt på hjemmebane!

Vard får besøk av Egersund i rundens rogalandsderby i Haugesund. Gjestene er før seriestart tippet blant opprykksfavorittene, men har mistet Marcus Naglestad. 3 – 0 borte over OBOS-laget Sandnes-Ulf i siste treningskamp svekker ikke akkurat det stempelet! ”Tigrene” blir derfor favoritter mot Vard, som tapte 0 – 1 borte mot Bryne i sin generalprøve.

Asker får favorittstempelet mot Bryne. Bærumslaget tapte riktignok 0 – 5 mot Fredrikstad nylig, men fikk utvist keeperen sin i 1. omgang og fikk nok en spiller utvist mot slutten av kampen!

Fløy Odd 2 avslutter runden mandag på Flekkerøy i Kristiansand – med hjemmelaget som. favoritter. Skienslaget stiller neppe et like sterkt lag som i serieåpningen i fjor

Så får vi håpe på 3 poeng til guttene våre lørdag og ønske Roger & Co lykke til!