topp_banner

Bærum Sportsklubb – en av sesongens motstandere

Bærum Sportsklubb hører hjemme i kommunen med samme navn, i den vestlige delen av Akershus. Nabokommunen til Oslo er med sine nærmere 120000 innbyggere Norges 5. største, befolkningsmessig.

Klubben ble stiftet i mars 1910, med navnet Grane Fotballklubb. Allerede i september samme år ble navnet endret til Grane Sportsklubb for også å kunne ta opp andre idretter. Draktfargene var opprinnelig rødt og hvitt, men i 1911 ble de endret til gule trøyer og sorte bukser. I november 1945 slo Grane seg sammen med Sandvika Arbeideridrettslag og Sandvika Idrettslag. Det nye navnet, Grane-Sandvika, ble ikke godkjent av Norges Idrettsforbund og ble derfor endret til Idrettslaget Mode i desember 1946. Dette ble igjen endret i 1967 til det nåværende navnet – Bærum Sportsklubb.

Klubben var i mange år en fleridrettsforening med hopp, langrenn, friidrett, ishockey, boksing, orientering, bandy, håndball og kappgang på programmet – i tillegg til fotballen. Nå er klubben tilbake slik den var fra starten – en ren fotballklubb.

Vidar Davidsen og Lars Bohinen er 2 kjente fotballnavn som startet sin spillerkarriere i Bærum Sportsklubb. Det var med førstnevnte som trener at Bærum i 1989 rykket opp i 2.div. og deretter opp i 1. Klubben var da kommunens ledende fotballag, inntil Stabæk overtok ”tronen” midt på 1990-tallet. 1994 ble det nemlig nedrykk til 2. div. igjen for Bærum Sportsklubb. Der har laget siden stort sett befunnet seg – bortsett fra 3 korte opphold i 1. div. Det siste endte med nedrykk i 2015.

2016, 2018 og i fjor spilte Bærum i samme avdeling som frammane. Etter 2 ettmålstap for 4 år siden, ble det hele  0 – 5 i Bærum i 2018 under det mye omtalte skademarerittet vårt på slutten av vårsesongen – før frammane fikk en etterlengtet revansje i Framparken med 2 – 0 under den vellykkede snuoperasjonen.

I fjor ble det ny seier til guttene våre i Framparken –  3 – 0 – men også nytt tap borte – 1 – 2. I tillegg møttes lagene  i 4. runde i NM i nærvær av nærmere 2500 tilskuere i Framparken. Den endte som kjent med 3 – 1 seier og kvartfinale til guttene våre!

I serien har Bærum de siste 4 sesongene endt midt på tabellen. Laget har i skrivende øyeblikk spilt 2 treningskamper – begge med tap. Først ble det hjemme 2 – 4 mot Moss og i helgen 2 – 3 borte mot OBOS-laget Strømmen.

Bærum Sportsklubb spiller hjemmekampene sine på Sandvika Stadion, som ligger på Kadettangen i Sandvika. Navnet kommer av at Krigsskolen i sin tid brukte området som treningsleir for kadettene sine. Den skal visstnok ha en av landets beste kunstgressbaner. Tidligere – fram til slutten av 1990-tallet – var Nadderud Stadion hjemmebanen.

Publikumsrekorden på offisielt 1819 stammer fra 2004 da Bærum slo ut Vålerenga i 3. runde i NM. Som kjent led eliteserielaget samme skjebne der i samme runde i fjor.

Bærum Sportsklubb er ellers kjent for å drive meget godt på yngresiden – både med gutter og jenter – og har visstnok totalt ca. 700 fotballspillere!