topp_banner

SEIER 3 – 2 MOT SANDEFJORD

Meget positiv  åpning på treningskampene

Anslagsvis 200 tilskuere kranset kunstgresset på Gamle stadion i Sandefjord da frammane lørdag møtte nabobyens nyopprykkede eliteserielag i sin første treningskamp for året

      Sandefjord hadde på samme bane noen dager tidligere i sin første sådanne  vunnet 4 – 0 over FK Eik Tønsberg, men skulle få det langt tøffere mot våre gutter.

Roger stilte med en tropp på 16 mann – hvorav 5 prøvespillere. Etter at frammane innledet kampen best – med press mot Sandefjords mål de første minuttene  – overtok vertene et spillemessig overtak. Da så en personlig glipp i forsvaret vårt førte til at Sandefjord i 10. min. enkelt kunne ta ledelsen, var det nok mange som så for seg en ”programmessig” seier til Sandefjord. Det skal jo være klar forskjell på lag i Eliteserien og 2. div

Den var det imidlertid ikke lett å se lørdag! Selv om Sandefjord hadde ballen mest, viste Rogers gutter seg slett ikke underlegne – hverken i banespill eller dueller. Forholdene innbød da også til fint samspill med føring av ballen langs det jevne, fine kunstgresset – framfor å sende den som luftpost. Med andre ord: Teknisk, fin, presis og underholdende fotball!

Den alltid løpsvillige/-sterke Sindre (Osestad) utnyttet i 15. min. en glipp lignende den i vårt forsvar 5 minutter tidligere, og alene med keeper gjorde han ingen feil. Dermed 1 – 1. I 36. min var det så klart for ledelse til guttene våre. Mame fikk ballen ved midtstreken, så Erik Nordengen – prøvespiller fra Elverum – i full fart innenfor seg og sendte ham en skreddersydd løpeball. Alene med keeper sørget denne elegant for 2- 1 til frammane. Mot slutten av omgangen hadde Sandefjord en stor dobbeltsjanse, men guttene våre kunne – da mot spillets gang – gå til pause med 2 – 1-ledelsen.

Frammane var nær å øke ledelsen på et par store sjanser i løpet av 2. omgangs 7 første minutter. I 72. min. noterte så Sindre seg for sin andre scoring for dagen da han avsluttet et fint angrep av guttene våre med å sørge for 3 – 1. Det siste kvarteret hadde Sandefjord to store målsjanser før laget 3 minutter på overtid  klarte å redusere til 2 – 3.

Roger lot for øvrig vår nye keeper – Anders Klemensson (eks Oppsal) – stå i mål første omgang, mens Erik (Tallaksen) overtok etter pause. Begge gjorde – sammen med sine lagkamerater en fin kamp!

Man skal selvsagt ikke legge for mye vekt på resultatet i årets første treningskamp. Roger & Co hadde imidlertid god grunn til å være fornøyd med årets første test!

Allerede onsdag venter neste treningskamp – Flint. 3. div.-laget fra Tønsberg har som mål å etablere seg i 2. div. og har foran denne sesongen ansatt ingen ringere enn John Arne Riise som trener!

Sandefjord -Fram, Sandefjord Fotball, herrer, fotball, Fram IF, Fram fotball, treningskamp, Gamle Stadion