topp_banner

Har 115 kamper i OBOS – nå er Dadjo klar for Fram

Han har et hundretalls kamper fra nest høyeste nivå i Norge og ble betegnet som «et utrolig talent» da han forlot Raufoss for under halvannet år siden. Kommende sesong skal Emile Dadjo (31) herje i Framparken. 

Den anvendelige midtbanespilleren fra Elfenbenskysten har vært ønsket av Fram lenge. Det ble gjort framstøt allerede foran fjorårssesongen, uten hell. Rett før helga lyktes det derimot å få signaturen til 31-åringen, som har trent med Fram siden slutten av januar.  

– Jeg er glad for å være her, og gleder meg til sesongen, sier hovedpersonen selv. 

Dadjo signerte kontrakten med Fram før helga.

Han kom til Raufoss fra Kongsvinger i 2016, og spilte seks og en halv sesong i gult og svart før han i fjor valgte å flytte til Vestfold. OBOS-klubben – som har vært på nest høyeste nivå siden 2019 – sparte ikke på godordene i sin avskjedshyllest til ivorianeren. 

«Dadjo har et utrolig fotballtalent og har vært svært anvendelig på banen for oss i gult og svart. Vi har sett han briljere både på kant, midtbane og som back. Det har alltid vært en trygghet å ha Dadjo på laget, en naturlig god og veldig klok fotballspiller.», lød attesten derfra. 

Den gangen valgte Dadjo å fortsette karrieren sin i Halsen i 3. divisjon. Denne vinteren har 31-åringen også fått tilbud fra ambisiøse klubber andre steder i landet, men Fram har greid å tenne en gnist hos den meritterte midtbanespilleren. Nylig spilte han også en omgang i treningskampen mot Eik Tønsberg.  

Dadjo imponerte umiddelbart med sin intensitet og egenskaper med ball på Fram-treningene i vinter.

– 3. divisjon holder selvfølgelig ikke samme nivå som jeg har spilt på tidligere, men Fram er et godt lag og jeg tror vi kommer til å gjøre det bra denne sesongen. 

– Er du motivert for å spille på dette nivået? 

– Ja, motivasjonen min har kommet tilbake i vinter. Det har vært god intensitet på treningene, og det er mange gode spillere her, sier Dadjo. 

Før han signerte forhørte han seg også med gode venner som har en fortid i Fram, i form av Mame Ndiaye og Kevin Beugre. Rapportene derfra var oppløftende. 

– Gode venner snakker sammen ofte, og de har sagt mange gode ting om denne klubben, sier Dadjo. 

Mac Laham skjuler ikke akkurat sin begeistring over Frams siste tilvekst.

En annen som har inngående kjennskap til Dadjo fra tidligere er vår egen Mac Laham. Vår spillende assistenttrener – som nå også har tatt på seg rollen som sportssjef på dugnad – hevder han er blant spillerne i Norge som har møtt Dadjo oftest som motspiller. 

– Jeg spilte mot ham i Kongsvinger, i Strømmen og i Fram i min første periode her. Jeg tror faktisk jeg har et arr på ankelen fra Dadjo fra en av våre mange dueller, der jeg har vært i 10-rollen og han i 6-rollen. Han har vært helt jævlig å møte, for å være ærlig. Han er på deg som en klegg, samtidig som han er utrolig rask og veldig god med ball. Men hans aller største styrke er duellspillet og intensiteten. Det er det vi er ute etter hele tida fra våre spillere, sier Mac. 

Fram har samlet en meget ung og lokal tropp foran 2024-sesongen. 16 spillere har tilhørighet i Vestfold, deriblant 14 fra Larvik, og snittalderen på disse er litt over 19 år. 

Denne gjengen med lokale spillere har en snittalder på litt over 19 år – og kan lære mye av Dadjo med hans erfaring fra høyt nivå.

Mac tror det er viktig for hele spillergruppa å få inn en erfaren spiller som Dadjo – som både kan heve laget, men også vise unggutta hvor lista ligger. 

– Det å få inn den kvaliteten og den rutinen er veldig bra for oss. Han har gått foran med høy intensitet på trening også, og det er akkurat den vi jager de unge spillerne våre på. En spiller av dette kaliberet vil også gjøre alle andre bedre, sier Mac. 

Samtidig ønsker Fram å hjelpe Dadjo videre i livet både på og utenfor banen. 31-åringen skal jobbe på SFO på Jordet skole samtidig som han er spiller i Fram, og han skal også hjelpe de yngre spillerne i klubben å ta steg med sin erfaring fra høyt nasjonalt nivå. 

– Dadjo har et lite ønske om å se på veien videre som trener, for han elsker fotball, og vet at karrieren går mot slutten. Vi hadde behov for en assistent på juniorlaget som kan hjelpe Filip, og der kommer Dadjo til å bidra. Det er veldig bra for klubben, det er veldig bra for Dadjo og det er veldig bra for spillerne på juniorlaget, som får en spiller med en så sterk CV og så mange kamper på høyt nivå, sier Mac.