topp_banner

Dette er status for Fram-troppen nå

Elleve spillere er for øyeblikket under kontrakt, fem spillere er i dialog om å fortsette og sju spillere som bidro sist sesong har forlatt klubben.  

Det er status for A-laget idet oppkjøringen til 2024-sesongen startet denne uka. Noen prøvespillere deltok også på onsdagens trening på Månejordet. 

– Vi har et veldig godt utgangspunkt med spillerne på kontrakt. Og så jobber vi med noen spillere, som både jeg, Mac og klubben prioriterer. Jeg håper vi kan lande dem, men vi har et stykke igjen på noen. Sånn er det, sier hovedtrener Andreas Drugge. 

Frams nye hovedtrener Andreas Drugge (til venstre) ble presentert foran sponsorene tirsdag kveld.

– Og da handler det om økonomi?

– Ja, det er ikke til å legge skjul på. Som klubb er det ikke noen hemmelighet at vi gjerne skulle hatt noen kroner mer å rutte med. Kontraktsløse spillere som har vært med oss og trent nå de første dagene av oppkjøringen ønsker vi naturligvis å signere så fort som mulig, sier han. 

De 11 under kontrakt er:

Magnus Holthe, Pa-Madou Jatta, Liiban Ahmed, Isak Solvik Nilsen, Mac Laham, Oliver Armando Brandsæter Helgeland, Martin Wurschmidt, Jonathan Rydjord Pettersen, Markus Rekdal, Marius Jacobsen og Neo Drugge Hysén.

Det er interesse rundt Martin Wurschmidt, som har kontrakt ut 2025.

Spillere vi er i dialog med:

Brian Lysebo Johansen, Martin Henriksen, Jørgen Fjeldskår, Uno Pedersen, Jeremi Kamecki.

Brian Lysebo Johansen (til venstre) møtte opp til oppkjøring denne uka, men har foreløpig ikke kontrakt.

De sju uten kontrakt (ikke dialog/fristilt/forsøker ny klubb):

Jonas Bruusgaard, Petter Nilsen Einarson, Marcus Hällström, Erik Nordengen, Miguel Vieira, Riel Chol Nguen, Philip Ask, Pedro de Souza.

Jonas Bruusgaard feirer med Petter Nilssen Einarson etter scoring mot Vålerenga 2. Nå har begge forlatt Fram.

Frams styreleder Bjørn-Erik Bjørnstad og nestleder Christian Holthe har varslet en halvering i personalkostnader på A-laget sammenlignet med forrige sesong, samtidig som ambisjonen er å være blant topplagene i 3. divisjon kommende sesong. 

Den sportslige ledelsen har også varslet en økt satsning på spillerutvikling og lokale spillere. 

– Det er veldig viktig for oss at vi driver økonomisk sunt. Men la det ikke være noen tvil om at vi jobber hardt med å finne løsninger som kan sikre oss en så slagkraftig stall som mulig, sier Holthe. 

Av spillere uten kontrakt, som Fram er i dialog med, var Brian Lysebo Johansen, Martin Henriksen, Uno Pedersen og Jeremji Kamecki til stede da oppkjøringen startet denne uka. Uno har pådratt seg et brudd i foten i forbindelse med futsaltrening i vinter, og er uansett ute med skade en stund. 

Jørgen Fjeldskår er en annen Fram ønsker å ha med videre. Han trener for øyeblikket med Ørn Horten.

Flere profiler fra de siste par sesongene har også forlatt Fram etter sesongen. Det ble tidlig klart at toppscorer Marcus Hällström benyttet seg av en nedrykksklausul i kontrakten og dro hjem til Sverige. 

Ellers har en av fjorårets flittigste poengsankere, Jonas Bruusgaard, forlatt Larvik og søkt seg til klubber høyere opp i divisjonssystemet. Petter Nilsen Einarsen har flyttet til Trondheim, mens Erik Nordengen har lagt opp. 

Mannen som ble kåret til spillernes årets spiller sist sesong, keeper Miguel Vieira, står for tiden uten kontrakt med Fram, det samme gjelder Riel Nguen, Philip Ask og Pedro DeSouza.