topp_banner

Her er Frams nye hovedtrener

Frams trenerteam for 2024 er nå komplett. Lørdag falt den siste brikken på plass da Andreas Drugge (40) signerte avtalen som hovedtrener. 

– Det føles kjempebra. Jeg gleder meg til å jobbe tett med Mac (Laham), som jeg kjenner fra godt fra tidligere, og til å møte spillergruppa. Det har vært en ganske lang prosess, men de siste dagene har ting skjedd raskt. Nå kjenner jeg på en stor motivasjon, sier Drugge. 

Han er et velkjent ansikt i Framparken, etter flere sesonger som aktiv spiller og kaptein. Han har også vært hovedtrener for G19-laget tidligere, og bidratt inn mot A-laget. 

Andreas Drugge spilte over 70 kamper for Fram mellom 2015 og 2017.

Det siste året har han trent Nansets kvinnelag i 2. divisjon. Fram-jobben blir hans første for et seniorlag på herresiden. 

Drugge er tydelig på hva han ønsker å gripe fatt i når han leder sin første trening 4. januar. 

– Først og fremst handler det om å bygge opp selvtilliten til spillerne. For de er ikke dårligere nå enn de var for et år siden. Kanskje er noen av dem litt mentalt slitne og har noen negative tanker etter et år med mye motgang, men det skal vi jobbe med. Jeg vil at de skal glede seg til å komme på fotballtrening. Når de gjør det kan vi utnytte kvalitetene som ligger i spillergruppa. For kvaliteten vet jeg ligger der, sier han. 

Akkurat hvilke spillere som er med videre etter nedrykket er fortsatt uvisst, og det samme gjelder innkommende spillerlogistikk.

Drugge er innforstått med at Fram ikke har de store økonomiske musklene med tanke på forsterkninger – men er overbevist om at laget som stiller til seriestart i april skal være både slagkraftig og motivert. 

Drugge har tidligere trent G19-laget til Fram – og bidro også inn mot A-laget.

– Ser vi på troppen som er der nå, så er det en sterk tropp. Utgangspunktet er bra. Så er det noen som ikke har kontrakt for øyeblikket, men som både jeg og Fram ønsker å beholde. Så det handler ikke bare om hva jeg ønsker, men hva vi kan løse. Vi har en jobb foran oss, men jeg og Mac skal forsøke å selge inn et bilde og en visjon om hvordan vi ønsker at ting skal se ut framover. Så må spillerne hjelpe oss, sier Drugge. 

– Hvordan ønsker du at Fram skal se ut på banen? 

– Jeg vil se et lag med masse energi og angrepsvilje, og det skal ikke ta lang tid å komme seg framover i banen. Energi smitter, både på banen og videre opp på tribunen. Formasjon avhenger litt av spillertypene vi har, men jeg ønsker at vi skal fokusere aller mest på oss selv, og være mest opptatt av det vi gjør, sier han. 

– Hva vil du si kjennetegner deg som trener? 

– Jeg føler selv at jeg er god med mennesker. Jeg prøver å se hele mennesket, ikke bare fotballspilleren. For fotballspillere er de bare en liten stund. Min egen erfaring som spiller er også at det er vanskelig å få ut potensialet hvis man sliter med noe utenfor banen. Så jeg må lære spillerne å kjenne både på og utenfor banen, sier han. 

Neo Drugge Hysén er sønn av den nye treneren. Dessverre får vi ikke sett Neo på banen med det første, da han skal kneopereres på nyåret.

Drugge har også sin egen sønn, Neo Drugge Hysén (16), i spillerstallen. Neo fikk sin debut i PostNord-ligaen sist sesong som 15-åring, men sleit etter hvert mye med en kneskade. Nå venter operasjon tidlig på nyåret, noe som betyr at han ikke blir involvert med det første. 

– Hvordan blir det å trene sin egen sønn? 

– Jeg har gjort det på yngre nivå i Stag. Det er klart det er spesielt, men vi har pratet om at det kan bli sånn. Om han ikke syntes det var OK, ville jeg ikke tatt denne jobben. Men han gleder seg. Samtidig er det nok han som får «lide» mest, tror jeg, he-he. Neo har et fint potensial, men har det naturligvis litt tungt nå på grunn av skaden. Kanskje kjenner jeg enda mer på det enn hva han gjør, sier Drugge. 

Siden det ble klart i oktober at Haakon Lunov ikke kom til å fortsette som Fram-trener har klubben vært på utkikk etter en ny hovedtrener, og aller helst en kandidat med gode skussmål på spillerutvikling. 

Nestleder i Fram, Christian Holthe, er trygg på at Andreas Drugge harmonerer godt med den stillingsbeskrivelsen. 

Christian Holthe mener Fram har fått et veldig spennende trenerteam i Drugge og Mac.

– Vi har fått mange gode rapporter på Andreas, ikke minst når det gjelder hans én-til-én-egenskaper med spillere og evnen til å utvikle spillere. Andreas er ambisiøs, kjenner klubben, spillerne og byen og har masse fotballkompetanse som han ønsker å ta med seg inn i treneryrket. Vi mener vi nå har et veldig spennende trenerteam i Andreas og Mac, sier Holthe. 

Drugge er for tiden på juleferie i Göteborg, men er tilbake i Larvik på fredag. 40-åringen -som har bodd i byen siden 2015 – kommer til å kombinere jobben på ABAX med trenerjobben i Fram. 

– Hva kan Fram-supportere vente seg av laget i 2024?

– De kan vente seg et lag som viser stolthet over å bære Fram-drakta. Jeg vil ha spillere som virkelig ønsker å være der. Og selv om alle kan ha dårlige dager på banen, skal det alltid ligge en innsats og stolthet i bunn. Forhåpentligvis finner vi en god identitet i løpet av vinteren og treningskampene. Jeg gleder meg, sier Drugge.