topp_banner

Slik har gruppa jobbet i motgang

Fram har hatt en seig start på høstsesongen. Nå forteller trener Haakon Lunov at gruppa i fellesskap er blitt enige om et par kursendringer – først og fremst når det gjelder måten å kommunisere på. 

– I motgang liker jeg spørsmålet «hva trenger du?» og «hvilke behov har du?». Enten det er som gruppe, eller som individ, sier trener Haakon Lunov. 

Han forteller at spillerne samlet seg i forkant av forrige kamp mot Vard Haugesund, som endte med 1-2-tap. Møtet resulterte i noen tilbakemeldinger som Haakon sier han og spillergruppa sammen har forsøkt å justere. 

Spillerne og Haakon har gjort noen justeringer, særlig på hvordan man kommuniserer.

– Akkurat hva som er blitt sagt er litt internt. Men jeg føler i hvert fall at vi i trenerteamet har forsøkt å lytte til det, og gjort noen justeringer. Vi er på det sporet, og det handler litt om hvordan vi er med hverandre, og hvordan vi kommuniserer med hverandre, sier Haakon. 

Høstsesongen er ikke gammel, men med ett poeng på tre kamper har Fram kommet litt på etterskudd. Kanskje er følelsen også blitt forsterket gjennom at et par av lagene bak på tabellen plutselig har begynt å vinne både én og to kamper. 

– Motgangen føles kanskje større ut enn den faktisk er, for man kan få følelsen av at vi har tapt 10 kamper på rad. Men vi har jo ikke det. Samtidig må motgangen håndteres, sier Haakon. 

Mac Laham og Jørgen Fjeldskår feirer Frans 3-2-mål mot Træff i forrige hjemmekamp.

En bedre måte å håndtere den på enn å slå tilbake mot tabelltreer Notodden er vanskelig å tenke seg. Fram har levert godkjent på hjemmebane i år med 3-2-3 – og på de siste seks er bare én tapt. 

Mot Notodden styrkes også troppen gjennom at Mac Laham og Pamodou Jatta er tilbake etter skader. 

– Vi må bygge på det at vi har vært ganske så solide hjemme, og komme inn til kampen mot Notodden med selvtillit og tro. Det gjelder også publikum. Jeg håper de kommer og pusher oss, og hjelper oss. Det er det som trengs nå, sier Haakon. 

Slik ønsker vi å se Haakon og trenerteamet etter kampslutt mot Notodden…

Han er tydelig på Fram, særlig defensivt, ikke har vært rå nok i de avgjørende situasjonene. Og i flere av kampene har laget blitt rystet av tidlige baklengsmål – noe de riktignok unngikk mot Vard Haugesund sist. 

– Det må vi unngå igjen mot Notodden, og være klar når kampen starter. Dette blir vår andre hjemmekamp i høst. Den første mot Træff, hvis vi ser bort fra noen unødvendige mål imot, var en veldig god offensiv kamp av oss. Jeg håper på mer av det samme angrepsspillet mot Notodden. Hvis vi kan senke skuldrene og få fram det vi kan på vårt beste, så kan det bli veldig morsom kamp, sier Haakon.