topp_banner

– Gleder meg til å se at det smeller

I forrige hjemmekamp slo Fram et av topplagene i avdelingen. Mot Kjelsås øyner trener Haakon Lunov mulighetene for nok en solid skalp fra øvre halvdel av tabellen – og gleder seg til å se spillerne vise den samme offerviljen som sist. 

– På vårparten plukket vi trepoengere mot de lagene vi kjemper mot i nedrykksstriden. Så har vi savnet å vinne mot et lag høyt oppe på tabellen, og det gjorde vi mot Notodden. Da har vi bevist for oss selv at vi kan slå hvem som helst. Alle må vite at vi kan slå Kjelsås også, sier Lunov. 

Én av tingene han likte spesielt godt mot Notodden var den mentale robustheten spillerne viste da gjestene kjørte kampen i 1. omgang. Men Fram sto imot, kjempet seg gradvis inn i kampen og viste duellkraften Lunov har etterlyst. 

Martin Wurschmidt klinket til i duellene mot Notodden.

I seierstalen til spillerne etterpå valgte han blant annet å trekke fram sin 18 år gamle midtstopper Martin Wurschmidt – som klinket til både i lufta og langs bakken. 

Den samme offerviljen og desperasjonen i duellspillet forventer han å se mot Kjelsås. 

– Det blir alltid veldig tøffe og intensive kamper mot Kjelsås. Det håndterte vi veldig bra mot Notodden, og jeg vil se det her igjen. At vi går utpå der, er først i duellene og trøkker til. Jeg gleder meg til å se at det smeller, sier Lunov. 

Kjelsås har levert en forrykende vårsesong, der de lenge var ubeseiret på eget kunstgress og attpåtil har spilt seg helt fram til semifinale i cupen, der Molde er siste hinder før en eventuell cupfinale. 

Fram har bevist for seg selv – og andre – at de kan slå hvem som helst i avdelingen.

Semifinalen kommer 11 dager etter kampen mot Fram. 

– De får passe seg for ikke å bli skadet her, sier Lunov med et smil. 

– Men all ære til Kjelsås. De har en veldig tydelig identitet i spillet sitt, og er flinke til å utvikle spillerne gjennom det, noe de har vist gjennom flere salg til høyeste nivå. 

Kjelsås ligger for øyeblikket på en femteplass på tabellen, for langt bak til å melde seg på i opprykkskampen, samtidig som de har betryggende avstand ned til lagene som kjemper for å unngå nedrykk. 

I sistnevnte kategori er Fram og Lunov. 

Fram er blitt et solid hjemmelag – og har kun tapt én av de sju siste på eget gress.

– Vi har en jobb å gjøre, og er på et sted der Kjelsås ikke er – i nedrykkskamp. Vi må overleve. Men jeg håper det skal komme ut i form av positiv energi, og at vi ser muligheter. Vi har vært gode på hjemmebane, og har lyst til å fortsette i det sporet. Vi gleder oss til å vise for oss selv at vi har nivået inne, og for alle de som heier på oss, sier han. 

Og kommer med en oppfordring til publikum: 

– Vi har scoret seks mål på de to siste hjemmekampene, og det har vært morsomt og underholdende. Jeg håper folk kommer og støtter oss. Da får vi en veldig positiv vind i laget inn i høsten. For det betyr faktisk mye for gutta å kjenne at de har publikum i ryggen. 

I forrige kamp vartet Marcus Hällström opp med hattrick i 2. omgang, mens sommersignering Erik Nordengen viste sin klasse og rutine i større og større grad utover kampen. 

Hällström viser antallet mål han scoret i 2. omgangen sist. Kokkelerer han nye scoringer mot Kjelsås?

Lunov tror begge har enda mer å gå. 

– Marcus er avhengig av at vi setter ham opp i gode posisjoner og forer ham, og når vi bare gjør det, har jeg hele tiden hatt trua på at han er en goalgetter. Han er en veldig oppegående og reflektert fyr, som ikke gikk i kjelleren da han opplevde motgang. Og da tar han heller ikke av etter gode opplevelser som hattricket sist. 

– Erik trenger å komme i toppform, for det var lenge siden han hadde spilt 90 minutter og følt seg viktig før han kom hit. Men allerede har han fått målgivende pasninger og skapt sjanser, og framover tror jeg vi har enda mer i vente. Det tror jeg han tenker selv også. Det er morsomt for oss som følger ham tett, og spennende å se hva han kan klare å utrette utover høsten. Vi har en trio på topp nå som er giftig på dette nivået, sier Lunov.