topp_banner

– En blanding av fandenivoldskhet og sult

Et par av lagene bak Fram på tabellen har startet høstsesongen med et smell. Trener Haakon Lunov ser flere ting som taler for at også hans gutter får en god opplevelse mot Træff i dag. 

– Vi er en situasjon hvor vi bare må angripe. Alle lagene i avdelingen har alt i egne hender nå. Vi må bare fokusere på oss selv og gjøre jobben vår. Det er hva det handler om mot Træff, sier Haakon. 

Både Fløy og Brattvåg har levert oppsiktsvekkende resultater gjennom å smadre opprykksambisjonene til Arendal – begge med 3-0-seirer den siste uka. 

Haakon likte det han så i de siste forberedelsene til kampen mot Træff.

For Fram startet høstsesongen med et surt 0-1-tap mot Grorud, der sjansestatistikken definitivt tilsa minst ett poeng til gjestene fra Larvik. Desto viktigere blir det å slå tilbake mot tabellnabo Træff i Framparken – som Fram passerer med seier. 

– Jeg tenker det er vanlig at noen bruker sommerpausen godt til å nullstille, omstille og handle. Både Brattvåg og Fløy har gjort jobben der, men det er det samme for oss. Jeg håper vi henger oss på og får samme effekt. Uansett blir det et skikkelig kjør utover høsten. Det er mye kult og moro i det også, og vi vokser på det, sier Haakon. 

Han ser flere ting som bør tale for en god opplevelse i Framparken søndag: 

– Vi hadde en elendig økt i midtuka, men snakket om det, og det var en veldig skjerpet gang som kom tilbake og leverte en skikkelig god økt. Der beviste vi for oss selv at dersom vi bare er konsentrerte og til stede, så leverer vi. Den tilstedeværelsen og konsentrasjonen jeg så i de siste forberedelsene lørdag…. Jeg så en blanding av fandenivoldskhet og sult. Nå er det på tide å gå ut og gjøre det, sier treneren. 

Erik Nordengen er klar for comebacket i Framparken.

I vårsesongen snakket han gjentatte ganger om prestasjoner som svinger for mye i kvalitet, og om mangelen på stabilitet fra kamp til kamp. 

De samme tendensene så han også mot Grorud, men nå er han lei av å snakke om det. Og han tror spillerne er det samme. 

– Er det slik at du ikke helt aner hvilken Fram-utgave som dukker opp mot Træff søndag?

– Nå er jeg litt rolig på det, for vi har fått nye spillere inn og et helt annet konkurransebilde. Så vi må gi det litt tid. Men hvis det er likt som i første halvdel av sesongen, tror jeg det handler om forventninger. Og når ting ikke blir realisert, så blir sjokket stort. 

– Hva mener du med det?

– Jeg tror mange har trua på at de kan levere bedre og har mye inne, og når man da ikke får det ut, blir det en negativ snøballeffekt. For på treningsfeltet ser jeg ofte at spillerne glitrer. Så jeg vet hva som bor i dem, sier Haakon. 

Får vi litt frisparkmagi fra Mac i ettermiddag?