topp_banner

Åpner for stilendring etter erkjennelse

Etter det fjerde tapet på like mange kamper har spillergruppa avtalt å møtes i forkant av neste trening for å lufte tanker, frustrasjoner og ideer. Trener Haakon Lunov utelukker ikke et mer kynisk Fram i tida framover. 

– Vi har tid til å snu det. Men vi må gjøre det raskt. Prestasjoner som i dag kommer vi ikke langt med, sier Jonas Bruusgaard. 

22-åringen bar kapteinsbindet mot Træff, og sendte laget sitt i ledelsen etter en halvtime. Men akkurat som mot AaFK 2 ble ledelse snudd til tap i 2. omgang.

Og det er ikke bare tapet som gjør at Bruusgaard er selvkritisk etter nedturen på nordvestlandet – men måten det skjedde på. 

– Vi «fryser» litt igjen i måten vi starter 2. omgang på. Selv om det ikke var like ille, så får jeg litt den samme følelsen som mot Lyn. Om at lufta helt plutselig går ut av ballongen. Det tar veldig lang tid før vi finner oss selv igjen, og vi prøver på en sluttspurt uten å lykkes i det hele tatt. Det er så tungt at vi ikke klarer å snappe tilbake raskere og omstille. Mot Arendal var det motsatt, da slapp vi inn tidlig og responderte bra, og leverte en kompetitiv kamp mot et bra lag, sier han. 

Mandag er fridag for spillerne, men tirsdag har de avtalt å samles i forkant av treningen for å snakke ut før de møter trenerne. 

– Hva er det som gnager deg mest?

– At de negative tingene gjentar seg. Vi venter på det gjennombruddet der vi endelig skal vinne en kamp igjen. Vi vet hvor gode vi har vært i oppkjøringen og venter på å få det ut. Det er blytungt, men sånn er det. Det er ikke sånn at vi må endre totalt på alt mulig rart. Dette er ikke over, for å si det sånn, minner han om. 

Trener Haakon Lunov er i likhet med kapteinen skuffet og selvransakende. 

– Jeg tror dette var den dårligste prestasjonen av et Fram-lag i min tid her, og så har det ulike årsaker. De som peker og skyter på oss nå, alt det vet vi. Jeg kommer ikke til å unnskylde eller bortforklare. Det var dårlig nivå på kampen, vi var dårlig organisert, og vi var passive. Til slutt er det mitt ansvar, sier han. 

Lunov er åpen for å endre tilnærming til kampene i tiden framover, for å være mer robuste og motstandsdyktige defensivt. Mot Træff åpnet det seg til stadighet et stort bakrom, selv da Fram ledet 1-0. 

– Så høyt som vi sto med laget i fjor har vi ikke hatt hell med i år. Håndtering av langpasninger når vi står med høyere blokk, mer bakrom og én mot én-situasjoner – der blir vi egentlig avkledd. Da kan det godt være at vi må begynne på nytt, som i 2021, og ta konsekvensen av det. Men det er et ønske vi har hatt, at vi skal angripe 2023 på en offensiv måte. Prøve å få til det vi fikk til i 3. divisjon. Men det er nok ikke så langt unna at vi må restarte litt nå. Vi må fighte og krige oss til poengene. Per nå er vi et bunnlag. Og så, kanskje om 10-12 kamper, kan vi prøve å ta neste steg igjen, sier Lunov. 

Han får muligens et par spillere tilbake til neste kamp mot Fløy på lørdag. Men uavhengig av det er han tydelig på at Fram skal bite fra seg framover. 

– Haugesund startet med fem strake tap i Eliteserien i fjor, og ingen snakket om dem i nedrykksstriden mot slutten av sesongen. For all del – det er steintøft å stå med fire tap på fire kamper. Men dette er ikke noe farlig. Vi må bare finne litt ro, og jobbe knallhardt. Foreløpig spiller vi med ryggsekken på, sier Lunov.