topp_banner

Tøff læring mot robuste Lyn

Etter en god oppkjøring kom Fram ettertrykkelig ned på jorda i serieåpningen mot Lyn. – Vi får en skikkelig virkelighetssjekk mot et ordentlig robust og voksent fotballag, sier Marius Jacobsen etter 0-4-tapet.

Allerede etter 30 sekunder sto det 0-1 på lystavla: Lyn holdt trykket oppe etter et langt innkast, vant de avgjørende duellene i boksen og tidligere Fram-spiller Anders Bjørntvedt Olsen fikk stå helt alene på bakre stolpe.

Ti minutter senere rullet gjestene fra Oslo vest opp et fint angrep oppover høyresiden, innlegget ble slått med perfekt kraft og presisjon, og Henrik Elvevold styrte ballen i lengste hjørne til 2-0.

Da en uheldig Markus Rekdal satte ballen i eget mål fra nok en Lyn-dødball etter 36 minutter så det virkelig mørkt ut i Framparken – med unntak av blussene fra de mange Lyn-supporterne på Jernbanetribunen.

Hele 1007 tilskuere hadde funnet veien til første seriekamp.

At to av Lyns første tre scoringer kom på dødball var overraskende både for Marius Jacobsen og Fram-trener Haakon Lunov.

-Vi har sett bra ut på dødball tidligere. Men i dag var vi rett og slett for «softe» i duellspillet vårt. Det er noe vi må rette opp i kampene som kommer, så vi ikke taper kamper på dødball, sier Jacobsen.

-Vi er unggutter mot menn på dødball, og i mange situasjoner i etterkant av dødballer. På akkurat det området var vi veldig solide i fjor, så det er skuffende at det skjedde i dag. Vi visste at Lyn var gode på dødball. Det må vi lære av, sier Lunov.

Med 0-3 til pause hadde Fram en formidabel oppgave foran seg de siste 45 minuttene. 2. omgang ble jevnere, uten at Fram greide å true Lyn eller skape de store sjansene.

I stedet scoret Lyn et tredje dødballmål – denne gangen på straffe – etter at keeper Miguel Vieira lot seg provosere av en Lyn-spiller inne i boksen og kastet ballen i bakhodet hans. Noe vår keeper beklaget overfor lagkameratene sine i garderoben etter kampslutt.

Straffesparket satte Andreas Hellum sikkert i mål med kvarteret igjen på klokka. Flere mål ble det ikke i Framparken. Helt på tampen fikk Fram også sin eneste virkelige store sjanse i kampen, da Marcus Hällström raget høyest på en corner. Lyn-keeper Alexander Pedersen reddet mesterlig.

-Med 0-3 til pause, handlet det om skadebegrensning i 2. omgang?

-Vi var tydelige på at vi måtte gi det et forsøk. Prøve å skape en sjanse, prøve å få et mål. Hvis vi plutselig hadde fått 1-3 tidlig i 2. omgang, vet vi hvordan en fotballkamp kan utvikle seg. Men i dag var vi ikke gode nok. Vi gjør et OK forsøk etter pause, sier Lunov.

Assistenttrener Armin Ghasemi legger til:

-Det handler om at du representerer klubben, du har en logo på brystet. Det er jævla tøft når du ligger under 0-2 etter ti minutter, og 0-3 til pause. Da kan det fort skje at noen gir opp. Men jeg synes ikke vi rakner, eller åpner oss fullstendig. Det er ikke sånn at de skaper sjanse på sjanse. Men vi klarer ikke å komme oss opp igjen, og skaper ikke noe særlig. Vi flytter ikke pallen med tempo og intensjon, fordi vi «dør» litt utover i kampen. Men vi prøver å være profesjonelle, så det ikke blir for stygt.

Et lyspunkt var Pa-Madou Jatta på Frans sentrale midtbane, som viste ro og trygghet med ball, og fortjent ble kåret til dagens Fram-spiller.

Innbytter Isak Solvik Nilsen var også frisk etter at han kom inn til 2. omgang, før han dessverre måtte forlate banen med en vond ankel.

Nå er både spillere og trenerteam klare for å revansjere seg i neste kamp mot Aalesund 2, som spilles mandag 17. april.

-Vi har vist i oppkjøringen at vi bygger på noe som er bra. Når vi får ting til å sitte er vi gode. Det må vi ikke slippe opp på, selv om vi fikk en skikkelig trøkk i dag. Det er bare å jobbe videre med de tingene vi er gode på, og skjerpe oss på de områdene hvor vi ble kledd av i dag, sier Marius Jacobsen.

-Til en viss grad liker jeg responsen fra pausen og ut. Og egentlig liker jeg blikket til spillerne etter kamp. Dette var voksen læring, men vi må ikke betvile alt det gode vi har gjort fram til nå, sier Haakon Lunov.