topp_banner

Sjekk hvem som gjør comeback

TIL FRAM: Mahmoud «Mac» Laham signerte for Fram denne uka.
Han har spilt hos oss før. Nå styrker Fram laget foran høstsesongen med denne karen.

Fram Larvik jager i toppen av tabellen og høstsesongen blir spennende i Framparken.

Nå styrker Fram laget med en gammel og god kjenning på Fram – Mahmoud «Mac» Laham (27).

Han hadde tilbud både fra klubber i Obosligaen, fra toppklubber i PostNordligaen og en klubb på Færøyene, men ville «hjem» til Fram og Larvik.

– Jeg trivdes veldig godt da jeg var der sist og fikk tillit med en gang jeg kom. Jeg ble satt pris på, forteller Mac, som er fornøyd med å komme tilbake til Fram.

– Jeg vil nyte fotballen igjen og være et sted jeg blir satt pris på, fortsetter han.

Spilleren signerte onsdag og var på plass på trening i klubben etter ferien.

Nå har han startet flyttingen og er spilleklar etter 1. august.

Kvalitetsspiller

Macs inntreden vil gi laget offensive kvaliteter i jakten på opprykket.

Fram-trener Haakon Lunov er fornøyd med å sikre seg kvalitetsspilleren.

– I Mac får vi en kvalitetsspiller på mange fronter som innehar de referansene vi ser etter. Han var en sentral brikke i det Kongsvinger-laget som rykket opp til OBOS-ligaen før 2022-sesongen, og han passer veldig godt i vår spillemodell. For hva vi ønsker å få til i inneværende sesong, og i de neste, så er og blir Mac en signal-signering som vi vet vil bygge momentum om både han og vi får full klaff på og utenfor banen, sier Lunov.

Trivsel

Mac kommer fra 1. divisjonsklubben Kongsvinger etter at klubben har fristilt han fra kontrakten. Dermed kommer 27-åringen gratis til Fram foran høstsesongen.

Mac har fått jobb i Larvik og er på flyttefot. Den offensive midtbanespilleren ønsket selv å spille for klubben.

– Spillerlogistikk i fotball handler ofte om timing, og nå har vi fått full klaff med Mac. Gjennom hans tidligere prestasjoner og trivsel i Fram-drakta har Mac både vært flink til å holde dialogen med klubben og vi med ham. Mac hadde god dialog med KIL om hans ambisjoner videre, og da de passet med det prosjektet vi er midt i her i Fram, så fant vi hverandre fort. Dette handler også om en totalpakke for hans familie, karriere utenfor fotballen, og tidspunkt i karrieren og hva som er viktig for Mac. At vi i Larvik klarer å sy sammen dette viser potensialet vi har som by og klubb, mener Lunov.

Velvillige sponsorer har sikret han proffkontrakt med Fram.

NY SPILLER: «Mac» Laham (midten) har signert for Fram. Assistenttrener Armin Ghasemi (t.v.) og hovedtrener Haakon Lunov (t.h.).

Erfaring

Den «nye» Fram-spilleren kommer nå fra KIL, men før det spilte han i Strømmen. Tidligere klubber er Gjøvik/Lyn, Valdres og Skjetten.

Nå er han en del av «høstjakta» på gresset i Framparken. 

Selv peker han på at det er et ungt lag og at han vil bidra med rutine.

– Det er et veldig ungt lag og jeg har spilt fotball lenger og har erfaring og rutine. Jeg ønsker selvfølgelig å være en leder, sier Mac, om hva han selv vil tilføre troppen.

Mål er han også sugen på.

– Målet mitt er å bidra med så mange mål og assists som mulig, lover han.

Fram-trener Lunov mener Mac vil stå i front.

– I samtalene med Mac har jeg fått en veldig god følelse på at vi får inn en person som har erfaring gjennom sin karriere, og som nå er i en fase hvor han ønsker å spille en sentral rolle i et lag som lykkes og oppnår ting. Han ønsker å stå i fronten for det som leveres på banen, og ta det ansvaret som følger med. Sammen med den gjengen vi allerede har så vil Mac forsterke oss og kunne være med på å løfte nivået ytterligere. Det blir en spennende og morsom høst i Framparken nå, fastslår Lunov.

Framfølelsen

Mac har gode minner fra stemningen i Framparken. Spesielt den siste sesongen de sikret plassen etter en mengde seire på høstsesongen.

– Da var det ordentlig trøkk i Framparken. Du får en familiefølelse på Fram. Jeg har spilt for mange tilskuere, men på Fram får du en familiefølelse selv om det er 500, 700 eller 1.500 tilskuere der, sier han.

Nå får tilskuerne i Larvik et nytt gjensyn med han.