topp_banner

1 – 0 HJEMME MOT RANDESUND

Seier som burde vært mye større etter stort sett enveiskjøring!

Startoppstilling: (1) Miguel Vieira, (2) Batu Sowe, (3) Thomas Kongerud, (5) Liiban Ahmed, (24) Abdo Barhe, (7) Petter Nilssen Einarson, (8) Brahian Mosquera, (10) Daniel Flaathe-Simonsen, (17) Jonas Bruusgaard, (22) Uno Kristian Pedersen og (9) Modouba Coker

Det ble stort sett enveiskjøring mot målet til Randesund da frammane lørdag ettermiddag tok imot sørlendingene i Framparken i fint spillevær. 1 – 0 vitner ikke om noe slikt, noe 11 – 0 i cornere imidlertid gjør! Det illustrerer samtidig problemet guttene våre har med å omsette sjansene i scoringer!

Fint spill og innsats manglet det ikke i Framparken lørdag! Frammane fikk mange ganger applaus for fine kombinasjoner og enkeltmannsprestasjoner. En gressmatte slik vi ønsker å se den i Framparken innbød da også til klikk-klakk-fotball i nærkontakt med det grønne – uten behov for stadig ballkontakt med høyere luftlag.

Haakon hadde gjort én forandring på laget fra kampen i Sarpsborg. Modouba var kommet inn framme og takket for tilliten ved å score kampens eneste – men svært så viktige – mål i 36. min. Det skjedde etter flott forarbeid av Brahian, som for øvrig ble kåret til dagens Fram-gutt. Han fikk en fin stikkball fra Batu og skrådde inn over 16-meteren, mot dødlinjen. Derfra sendte han en markkryper inn foran mål, der Modouba innenfor 5-meteren sørget for en meget velfortjent ledelse. Gjestene var i denne omgangen ikke i nærheten av å skape problemer for Miguel, som vel hadde en av sine roligste dager som vår sisteskanse!

I pausen ble en gammel kjenning – Mahmoud Laham, bedre kjent som «Mac» – ønsket velkommen tilbake i Fram-drakta etter spill i OBOS-ligaen for Kongsvinger. Det var nok mange som ønsket at vår toppscorer i 2018 allerede var spilleklar. For, til tross for et vell av sjanser, klarte ikke guttene våre å øke ledelsen i 2. omgang.

Dermed endte kampen 1 – 0. Gjestene hadde vel ikke en eneste stor målsjanse og kan prise seg lykkelig over at de ikke fikk det mangedobbelte antall baklengs! Frammene var vel nærmere 5 – 0 enn Randesund utligning.

Det viktigste var imidlertid at guttene sikret seg 3 poeng!

Bytter: 65.min: Musa Joof Dubois inn for Abdo,

84. min: Délégue Zigashane Lukungu inn for Uno

89. min: Pa-Modou Jatta inn for Daniel

Gult kort til Thomas, Abdo og Modouba                            Tilskuere: 553

Øvrige resultater: Sprint-Jeløy – Halsen: 0 – 1, Start 2 – Pors: 2 – 3, Urædd – Mandalskameratene: 0 – 0, FK Eik – Sarpsborg 08 2: 4 – 1, Express – Vindbjart: 1 – 2 og Follo – Fredrikstad 2: 1 – 5

Her merker vi oss først og fremst det første og siste resultatet: Halsen, som påførte Sprint-Jeløy østfoldingenes visstnok første serietap på hjemmebane på 3 år og – ikke mins -t Fredrikstad 2´s utklassing borte av Follo, der hjemmelaget kollapset mot slutten av kampen!

Det gir følgende tabell, der vi ser at frammane nå bare ligger ett poeng bak Follo

13Urædd   1301 06 06  16 – 28  09
14Express   1302 02 09                                                      16 – 39              08