topp_banner

1 – 2 E.E. HJEMME MOT JERV I 2. RUNDE

Kjempeinnsats og årsbeste av guttene våre mot eliteserielaget!

Startoppstilling: : (1) Miguel Vieira, (2) Batu Sowe, (3) Thomas Eeg Kongerud, (5) Liiban Abdi Ahmed, (24) Abdo Bahre, (7) Petter Nilssen Einarson, (10) Daniel Flaathe-Simonsen, (7) Jonas Bruusgaard, (20) Musa Dubois, (22) Uno Kristian Pedersen og (9) Modouba Coker

I fint vær tok frammane i Framparken i nærvær av rundt 910 tilskuere onsdag kveld imot Jerv i 2. runde i NM. Få levnet nok guttene våre noen sjanse mot eliteserielaget fra Grimstad. Selv om Jerv – som med sitt opprykk i fjor skapte fotballhistorie i sørlandsbyen – sliter i bunnen av Eliteserien, er det 3 divisjoners forskjell på lagene. Slikt skal normalt bety klasseforskjell, men det var det ikke snakk om i Framparken onsdag.

Gjestene hadde ballen mest og de fleste sjansene, men guttene våre forsvarte seg godt og vartet til tider opp med fikse kombinasjoner offensivt. Det var frammane som i 9. min. kom til kampens første store sjanse i et angrep, fint iscenesatt av Musa I 44. min. ga en forsvarstabbe gjestene en kjempesjanse til å ta ledelsen før lagene gikk til pause. Den ble avverget, og dermed sto det 0 – 0 halvveis.

Etter pause satte Jerv inn Willis Furtado – en kraftig kar som med sin fysikk og ballteknikk stadig skulle bli en trussel mot målet vårt. Gjestene tok utover i omgangen over mer av spillet. Jonas sto for omgangens eneste store Fram-sjanse med et langskudd som via et Jerv-hode var nær å duppe ned i krysset Minuttet etter kom Johan (Gulliksen) og Brahian (Mosquera) inn for Daniel og Modouba

Gjestene fikk så i 71. min. annullert en scoring for offside. På overtid hadde Jerv en kjempemulighet til å avgjøre kampen, men Miguel presterte først en klasseredning før Lukungu – som kom inn i 2. omgang – ofret seg i en dobbel blokkering. Dermed 0 – 0 etter ordinær tid.

4 minutter ut i 1. ekstraomgang tok så Jerv ledelsen på det som kanskje var et «billig» straffespark. Tidligere nevnte Furtado sendte ballen knallhardt i mål – og 0 – 1 på måltavla i Framparken. Jerv doblet så ledelsen i 112. min. (2. ekstraomgang) på et langskudd av Mikael Ugland. Frammane avsluttet så kampen med et fint angrep på overtid som endte med at Brahian headet inn en redusering.

Dermed 2 – 1 seier til de klare forhåndsfavorittene fra Grimstad. Fullt fortjent etter dominans i spill, sjanser og hjørnespark. All honnør imidlertid til frammane som viste topp laginnsats til siste sekund og hang meget godt med i første halvdel av kampen.

Thomas ble for øvrig kåret til dagens Fram-gutt. Det må ha vært i hard konkurranse med Miguel, for vår sisteskanse leverte vel sin beste kamp i Fram-trøya. Høyt og lavt både på strek og ute i feltet, kan vi i stor grad takke ham for at Jerv ikke avgjorde kampen i løpet av ordinær tid!

Men som sagt, dette var en laginnsats – med og uten ball – som lover godt for det videre seriespillet. I den forbindelse er det bra at neste seriekamp mot Sarpsborg 08 2 ikke er lørdag, men mandag! Det gir 2 dager ekstra å komme seg på etter onsdagens lange kamp i Framparken!