topp_banner

FRAM SLO UT ØRN I 1. RUNDE I NM

7 – 6 etter straffethriller i Framparken

Startoppstilling: (1) Miguel Vieira, (2) Batu Sowe, (5) Liiban Abdi Ahmed , (15) Marius Jacobsen, (19) Délégue Zigashane Lukungu, (6) Kasper Kvello, (7) Petter Nilssen Einarson, (22) Uno Kristian Pedersen, (13) Oliver Armando Helgeland, (20) Musa Joof Dubois, (24) Abdo Bahre og (9) Modouba Coker

Torsdag kveld var 2.div-laget Ørn Horten frammanes motstandere i 1. runde i NM i Framparken Det var to lag som hittil i år – på hvert sitt nivå – hadde sluppet inn svært få mål. Hortenlaget hadde i sin startoppstilling – visstnok for å spare dem i et tett kampprogram – byttet ut 9 spillere fra kampen mot Moss i helgen. Flere av dem kom i løpet av kampen på banen – uten at det hjalp gjestene!

Hos oss savnet man sentrale spillere som Jonas Bruusgaard, Daniel Flaathe Simonsen og Thomas Kongerud.

Alle ut med skader forårsaket på det ujevne, harde underlaget i Framparken for noen uker siden. De to førstnevnte tråkket for øvrig over på samme trening!

1.omgang bød på svært lite spennende å notere seg. Det eneste var et Ørn-skudd like utenfor stolpen og en heading utenfor av Musa minuttet før pause. 0 – 0 til pause etter at begge keeperne hadde hatt en svært rolig dag på jobben.

Miguel skulle – i motsetning til burvokteren i andre ende av banen – fortsatt ha dette i 2. omgang. For det var nå et helt annet trykk framover på guttene våre – fram til avslutningene. For mens Ørn heller ikke nå skapte mer enn en sjanse verdt å notere, kom frammane til 7 store målsjanser. Musa sto vel for kampens desidert største mulighet med en dobbelsjanse i 50. min. Minuttet etter hadde Abdo en stor sjanse med et godt skuddforsøk. I 59. min. var det Marius som etter fint Fram-spill fra kort hold sendte ballen på «feil» side av tverrliggeren. Marius ble for øvrig kåret til dagens Fram-gutt!

Brahian Mosquera – som hadde kommet inn for Oliver etter pause – hadde så i løpet av de siste 20 minuttene – avbrutt av én Ørn-sjanse 3 store scoringsmuligheter, men konsentrasjonen var også for ham for dårlig!

Dermed 0 – 0 ved ordinær tid og nødvendig med ekstraomganger – 2 x 15 minutter. Allerede i første minuttet kom gjestene til sin desidert største mulighet i kampen med et langskudd som traff stolpen. I 2. ekstraomgang hadde frammane en gedigen sjanse, der ballen rullet langs mållinjen uten at noen av guttene våre klarte å få den inn i nettmaskene!

O – 0 også etter ekstraomganger. Dermed var det klart for straffesparkkonkurranse. Den endte med at Miguel ble dagens helt. Etter at lagene hadde hatt hver sin bom fra straffemerket og Petter satt inn frammanes 8. forsøk, reddet Miguel gjestenes forsøk! Med 7 – 6 til frammane er de dermed er klare for 2. runde i NM.

Helt fortjent seier til slutt! 12 – 2 i hjørnespark sier for øvrig sitt om det spillemessige overtaket – men også om ineffektiviteten som guttene våre sliter med om dagen!

Når det er sagt: Gratulerer med avansement i NM, Haakon & Co!