topp_banner

1 – 1 BORTE MOT FK EIK

Scoring på overtid sikret fremdeles tabelledelse!

Startoppstilling: (1) Miguel Vieira, (2) Batu Sowe, (5) Liiban Abdi Ahmed , (15) Marius Jacobsen, (19) Délégue Zigashane Lukungu, (24) Abdo Bahre, (7) Petter Nilssen Einarson, (8) Brahira Steven Mosquera, (22) Uno Kristian Pedersen, (18) Johan Gulliksen og (20) Musa Joof Dubois.

Som ventet var FK Eik en sterk motstander på Tønsberg gressbane lørdag ettermiddag. Guttene våre hadde initiativet de første minuttene, men hjemmelaget var snart med på notene. Det var da også FK Eik som i 5. min. kom til kampens første store målsjanse. En smart frisparkvariant med en markkryper inn foran mål lurte forsvaret vårt, men heldigvis gikk avslutningen like utenfor stolpen!

I 15. min. fikk vi så frammanes første store mulighet ved Brahira etter fint forarbeid av Musa, Keeper fikk imidlertid slått skuddet til corner. 7 minutter senere var Musa på farten igjen – med Johan som servitør – men ble stoppet i siste øyeblikk. På overtid kunne vi notere vertenes andre store målsjanse, men Miguel var påpasselig nede og stoppet den harde markkryperen fra spiss vinkel

Lagene gikk så til pause på stillingen 0 – 0, etter en omgang der de hadde vekslet om periodevis press mot hverandres forsvar. Frammane hadde kanskje mest ballbesittelse, men vertene hadde med sitt mer direkte spill mest brodd i angrepene sine. Hjemmelagets 5 hjørnespark mot frammanes 3 indikerer også hvilke mål det skjedde mest foran.

FK Eik ble så i 52.min. redusert til 10 mann da en spiller fikk se dommerens røde kort etter felling av Johan som sistemann alene med keeper like utenfor 16-meteren. De som trodde at frammane skulle dra stor nytte av dette, ble imidlertid skuffet. FK Eik tettet bra igjen bakover, slik at guttene våre ikke klarte å omsette det tallmessige overtaket i tellende resultater. Samtidig var hjemmelaget farlig på sine kontringer.

I 65. min. ble det forgjeves ropt på straffespark til FK Eik, som minuttet etter var nær scoring på et frispark som skrudde over krysset. Tønsberg-laget har vist seg farlig på dødballer tidligere i år, og i 83. min. fikk vi nok et eksempel på dette. Et fint slått frispark ble headet like fint i hjørnet – og 1 – 0 til hjemmelaget.

Det så da ut til å gå mot årets første tap for guttene våre. På overtid sørget imidlertid Daniel Bråthen, som 3 minutter tidligere var kommet inn for Abdo,  for 1 – 1 da han var sist på ballen i en klynge foran mål. Dermed endte oppgjøret med poengdeling. Et resultat sikkert ingen av lagene var fornøyd med, slik kampen utviklet seg!

Ett poeng er imidlertid nok til at frammane beholder ledelsen på tabellen, uansett hvor mye Mandalskameratene og Follo eventuelt vinner mandag

Frams øvrige bytter: 62.min: Modouba Coker inn for Délégue og 77.min: Pa-Modou Jatta inn for Brahian

Helgens øvrige resultater: Urædd – Randesund: 3 – 3, Halsen – Pors: 2 – 0, Sprint-Jeløy – Express: 6 – 2 og Fredrikstad 2 – Sarpsborg 08 2: 4 – 0

Roger Iversens gutter sto for rundens store overraskelse med sin seier over Pors. Det betyr følgende tabell før runden avsluttes mandag med Mandalskameratene – Vindbjart og Follo – Start 2:

14Express   600 00 06  04 – 25  00

Torsdag kl.18.00 møter Fram hjemme Ørn i 1. runde i NM, før det søndag blir et skikkelig lokaloppgjør i serien i Framparken mot Halsen!