topp_banner

Urædd FK

I vår 8. presentasjon av årets motstandere retter vi igjen fokus mot Porsgrunn – og byens andre representant i avdelingen vår – Urædd Fotballklubb. Den er i en idrettsallianse med IF Urædd Allianseidrettslag, som driver med fotball, håndball, friidrett, turn og bryting.

Klubben ble stiftet 25. april 1894 som Porsgrunds Fotballklubb. Navnet ble så i 1905 endret til Uræds Ballklubb. 1906 ble Urædd Stadion innviet. 1979 flyttet man til Kjølnesanlegget, like i nærheten.

Klubben markerte seg tidlig nasjonalt ved nå finalen i NM i 1904 og 1911. Den spilte på øverste nivå i tiden 1937 – 1948 og på nest øverste til 1951. Siden har Urædd tilbrakt tiden i lavere divisjoner og spilte sist på nivå 3 (nåværende 2. div.) i 1990.

Etter flere sesonger i 4.div. rykket Urædd i 2017 opp i 3. div. igjen. Det ble imidlertid bare en gjestevisitt. 2018 endte nemlig med nedrykk igjen. Året etter vant Urædd igjen sin avdeling i 4. div. Koronapandemien stoppet imidlertid i 2020 alt seriespill lavere enn 2. div. – og opprykket for telemarkingene.

I fjor vant så Urædd igjen den dette året halvspilte serien i 4. div og er dermed klar for comeback i 3. – og sitt første seriemøte med Fram i nyere tid. Det er mer enn 110 år siden lagene møttes første gang. Frammanes erfaringer med Urædd strekker seg dermed over tid omtrent like langt tilbake som med Pors!

En for oss kjent kar blir å finne som Urædd-keeper i år. Erik Tallaksen har nemlig signert for telemarkingene og skal nå altså hindre sine 2 gamle klubber i å score mål!

Urædd FK spiller i sorte trøyer og hvite shorts og har Kjølnes Kunstgress som hjemmebane.

                                                                                                                Leiv Harald Bakke