topp_banner

Mandalskameratene

I vår 4. presentasjon av årets motstandere skal vi for andre gang sørover til Agder. Nærmere bestemt Mandal – Norges sørligste by. Den har ca. 11 000 innbyggere og er kjent for den flotte, 800 m lange sandstranda Sjøsanden.

Mandalskameratene er en breddeklubb med ca. 1 000 medlemmer, med hovedvekt av barn og ungdom.

12.juli 1912 ble fotballklubben Aladdin stiftet på Vestnesslettene – visstnok av to 17 år gamle gutter fra Kristiania, som begge hadde slektsrøtter i Mandal. Klubbens navn ble da også i 1918 endret til sitt nåværende – eller MK, som den kalles lokalt.

2000 rykket Mandalskameratene opp i 1. div. Det ble da bare en gjestevisitt, men i 2002 rykket sørlendingene igjen opp til nest øverste nivå. 2003 ble et merkeår for mandalslaget da det med sin 7. plass – foran Start – var Sørlandets beste fotballag. Året etter ble det så 5. plass i 1. div. – lagets beste serieplassering hittil. 2005 endte imidlertid med en gjestevisitt ned i 2. div. – fulgt av en tilsvarende opp i Adeccoligaen igjen.

2009 – i Frams comeback i 2. div. – møttes så lagene for første gang i seriesammenheng, i hvert fall i nyere tid. Det endte med seier til guttene våre i begge kampene: 1 – 0 borte og 3 – 0 hjemme!

De siste 9 årene har det for Mandalskameratene vært spill i 3. div. – avbrutt av et opphold i 4. div i 2017 – 2018.

Laget spiller i grønne trøyer og hvite shorts.

Hjemmebanen er Idrettsparken på Vestnes, som har en delvis overbygd sittetribune med plass til 1 500 tilskuere og total kapasitet på ca. 4 500. Tilskuerrekorden er imidlertid på 5 920 – fra lokaloppgjøret mot Start 16. mai 2001. Da var det leid inn provisoriske tribuner for å få plass til flere tilskuere.

                                                                                                                                                                                                            Leiv Harald Bakke