topp_banner

IL Express Fotball

I vår andre presentasjon av frammanes motstandere i år skal vi ta for oss det første av 5 lag fra Agder – Idrettslaget Express. Det er fra tettstedet Fevik med ca. 6000 innbyggere i Grimstad kommune, og som ligger ved kysten mellom Grimstad og Arendal. Stedet er et kjent sommerturistområde, med badestrender, hoteller, pensjonater og campingplasser..

Idrettslaget driver med fotball, håndball, friidrett, innebandy, orientering og turn – og har nærmere 900 medlemmer.

Idrettslaget ble grunnlagt 1. mai 1919 som en ren fotballklubb for innflyttere fra Bergen og Fredrikstad! Fotballklubben fikk navnet sitt på grunn av sin raske framgang. 1921 ble imidlertid Sørlandets skipsbyggeri nedlagt, og klubben kom i krise. De dårlige tidene førte til at mange emigrerte til USA.

På 1930-tallet var klubben preget av splittelse. Dette førte i 1933 til deling da mesteparten av styret ønsket å være et arbeideridrettslag. Arbeideridrettslaget Express tapte så etter en rettssak navnestriden med den borgerlige delen av klubben og het i årene 1937 – 1940 Fjære idrettslag. 1940 ble klubben samlet igjen under navnet Terje Vigen, inntil navnet Express ble tatt i bruk igjen i 1945.

Express er en ny seriemotstander for oss og har aldri spilt høyere enn 3. divisjon. Der er 3. plass beste plassering. I fjor ble det 10. plass i avdeling 3. I NM har det blitt stopp i 1. runde.

Laget spiller i røde trøyer og blå shorts. Hjemmebanen er Fevik stadion, som har naturgress.

Publikumsrekorden er 900 tilskuere.

Fevik stadion (get.no)

                                                                                          Leiv Harald Bakke

  • A-lag EliteElitefotball
    FOLLO FK