topp_banner

1 – 2 HJEMME MOT SKEID

Katastrofeminutt etter pause sendte Fram ned i 3. divisjon!

Startoppstilling: (1) Anders Klemensson, (2) Fender Batu Sowe, (3) Thomas Eeg Kongerud, (25) Sebastian Pop, (30) Herman Solberg Nilsen, (6) Shariff Cham, (7) Erik Nordengen, (18) Daniel Flaathe Simonsen, (20) Musa Joof Dubois og (28) Shaft Keith Brewer Jr.

Det åpnet så bra i Framparken søndag. Guttene våre leverte en meget god 1. omgang, der de var fullt på høyde med avdelingsvinneren. I 13. min. kunne vi notere Frams første store sjanse. Minuttet etter avverget Herman med et flott returløp gjestenes første store sjanse. I 24. min. måtte Anders ut i full strekk for å avverge et farlig skudd. I 28. min. fikk så Shariff drømmetreff utenfor 16-meteren – og 1 – 0 på måltavla i Framparken.

Legene gikk så til pause med en fortjent ledelse til guttene våre etter en omgang der de spesielt defensivt hadde vist seg solide. I Oslo ledet samtidig Kjelsås 1 – 0 mot Fløy. Alt så, med andre ord, lyst ut!

Desto større ble sjokket da Skeid i løpet av de 77 første sekundene (!!) etter pause snudde kampen. Hvor i all verden var dere i de bakre rekker da, gutter?

I 53. min. var Skeid svært nær å øke ledelsen da ballen strøk utsiden av Anders´ venstre stolperot. Minuttet etter ble det forgjeves ropt på straffespark da Daniel, på vei igjennom med ballen, gikk over ende ved 5-meteren! I 57. min. fikk Erik frispark like utenfor 16-meteren. Han tok det selv, med et fint skuddforsøk som dessverre gikk på utsiden av krysset.

I 72. min. kom Chima (Chimaobi Vincent Leroy) inn for Shaft. Like etter traff en Skeid-avslutning stanga hos Anders. I 76.min. kom så Adrian (Amundsen Bergersen) inn for Musa. Minuttet etter var Skeid igjen farlig frampå med en markkryper like utenfor.

I Oslo hadde samtidig Fløy ikke bare snudd kampen, men ledet 3 – 1 etter en scoring midtveis i 2. omgang. Dermed sto Fram og Fløy likt i poeng OG målforskjell: Frammane ville imidlertid med 1 – 2 mot Skeid beholde plassen på mer scorede mål. Det så da også slik da vi passerte ordinær tid.

I 90. min. kom Marius (Jacobsen) inn for Shariff, Petter (Nilssen Einarson) for Thomas og Julius (Alexander Myrbakk) for Chima.

I Oslo scoret så Fløy – som med ett unntak (2 – 3 mot Nardo) tidligere i år aldri hadde scoret mer enn ett mål i en bortekamp – på overtid sitt fjerde mål i løpet av én omgang – og vant 4 – 1 over Kjelsås. Det bør legges til at Erik Rosland ikke var med i troppen til Kjelsås i denne kampen. Ellers var det nokså identisk med laget som i sin forrige hjemmekamp spilte uavgjort mot Skeid!

Øvrige resultater: Kjelsås – Fløy: 1 – 4,Arendal – Egersund: 5 – 2, Notodden – Vard: 3 – 1, Sotra – Odd 2: 3 – 0, Rosenborg 2 – Øygarden: 1 -7 og Nardo – Levanger: 1 – 4

Det betyr at Arendal spiller kvalifisering mot Hødd om plass i OBOS-ligaen, mens altså Fram – etter 13 år i 2. div. – slår følge med Rosenborg 2 og Nardo ned i 3.div. En trist dag for LARVIKFOTBALLEN!

Bortsett fra det fatale minuttet etter pause, leverte frammane en god kamp mot Skeid. Oslolaget vant fortjent, men det var slett ingen klasseforskjell på lagene spillemessig. Det bør gi håp om en raskest mulig retur til 2.div. dersom tilstrekkelig mange blir værende og sammen løfter laget igjen!