topp_banner

2 – 1 HJEMME MOT KJELSÅS

Århundrets første seier over oslolaget!

Startoppstilling (1) Anders Klemensson, (3)Thomas Eeg Kongerud, (4) Sander Schaathun Grelland, (15) Marius Jacobsen, (30) Herman Solberg Nilsen, (2) Fender Batu Jaquesson Sowe, (6) Shariff Cham, (7) Erik Nordengen, (19) Adrian Amundsen Bergersen, (20) Musa Joof Dubois og (28) Shaft Keith Brewer Jr.

Rundt 585 tilskuere hadde funnet veien til Framparken i det fine været lørdag ettermiddag. De første 20 minuttene bølget spillet fram og tilbake, uten at noen av lagene kom til noen stor målsjanse. Et fint Kjelsås-angrep endte med ballen i nettmaskene bak Anders, men ble avblåst for offside.

I 22.min. tok så frammane ledelsen! På et hjørnespark – med Marius som fast servitør – sto Shaft bak bakerste stolpe og klemte til fra spiss vinkel! Ballen smalt via et Kjelsås-bein opp under nettaket og 1 – 0 i Framparken! Det var også stillingen ved pause.

Kjelsås hadde imidlertid vist takter som ga en følelse av at hjemmelaget nok ville trenge en nettkjenning til for å ta årets første 3-poeng´er! Og den skulle komme! Etter en stor sjanse i 52. min.  der Shaft var svært nær å øke ledelsen, fikk Herman på en kontring ballen midtveis inne på egen banehalvdel. Han satte på turboen i fullt driv i retning Framhallen og sendte en flott pasning fram til Musa på venstresiden Denne ekspederte ballen videre inn foran mål, der Adrian sendte den inn i nettmaskene. En praktkontring et EM verdig – og 2 – 0 i Framparken i 54. min..

Straks etter kom Haakon Gulla Pedersen inn for Adrian. I 66. min. syntes dagens pipeblåser at det var på tide med en drikkepause i den trykkende varmen! I 70.min. kom Jonas (Brusgaard) inn for Shariff. I 73. min. fikk så gjestene sin til da største sjanse, og det var en tidligere Fram-gutt – fra 2016 og 2017-sesongen – som sto for den. Erik Rosland – kommet inn etter pause – dro til med et skudd fra 16-meterne som traff tverrliggeren.

I 77. min. reduserte så Kjelsås stil 1 – 2. Dermed fornyet spenning i kampen.

I 82. – 83. min. fikk vi 3 bytter: Ut gikk Sander, Erik og Musa og inn kom Petter (Nilssen Einarson), Sanel (Bojadzic og Julius Alexander (Myrbakk)

De siste minuttene av kampen ble ulidelig spennende, for de sortkledde fra Oslo presset på for ikke å reise tomhendte hjem til hovedstaden. Mens guttene våre ga alt for å forsvare ledelsen, fulgte et nervøst hjemmepublikum også stadionurene, som med Larvik-øyne gikk altfor sakte!

Jubelen var derfor stor i Framparken da dommeren syntes 5 minutter overtid var nok og blåste av kampen. Det etter et oppgjør med gnistrende innsats og mye flott spill av guttene våre, som fikk mye applaus fra tribunene! En fortjent og meget viktig seier å ta med seg før torsdagens møte borte mot Arendal!

Det var faktisk første seier over Kjelsås i nyere tid – etter 2 tap og 3 uavgjort det siste tiåret!

Øvrige resultater: Egersund – Øygarden: 1 – 0, Fløy – Levanger: 2 – 3, Nardo – Vard: 0 – 0 og Sotra – Skeid: 1 – 0. Sistnevnte rundens foreløpig største overraskelse!    

Pl.       Lag                   Kamper  Seire    Uavgj.    Tap        Målforskj.   Poeng

01       Egersund                4            4            0            0            12 – 02           12

02       Levanger                4            3            0            1            15 – 09             9

03       Arendal                  3            3            0            0            06 – 02             9

04       Vard                       4            2            1            1            05 – 01             7 

05       Skeid                      4            2            0            2            08 – 03             6

06       Fram                       4            1            2            1            04 – 07             5

07       Odd 2                      3            1            1            1            05 – 05             4

08       Øygarden                4            1            1            2            04 – 05             4

09       Sotra                       4            1            1            2            04 – 09             4

11       Nardo                     4            1            1            2            03 – 11             4

10       Notodden                3            1            0            2            06 – 07             3

12       Kjelsås                   4            1            0            3            04 – 09             3

13       Fløy                        4            0            2            2            04 – 06             2                                            

14       Rosenborg 2           3            0            1            2            01 – 05             1