topp_banner

Kjelsås fotball

Klubben på ”Oslos tak”

Kjelsås er et boligstrøk med ca. 5 000 mennesker ved Akerselva i bydelen Nordre Aker i Oslo. Her holder den første av osloklubbene i vår presentasjon av årets motstandere til.

Kjelsås Fotball er en avdeling av Kjelsås Idrettslag, som ble stiftet i 1913 – et av hovedstadens største fleridrettslag.  Den blir ofte omtalt som klubben på ”Oslos tak”. Den holder nemlig til øverst mot Nordmarka/ Lillomarka på platået over hovedstaden.

Kjelsås Fotball har aktive spillere helt nede fra 5-årsalderen opp til Old Boys. Klubben har lag på både gutte- og jentesiden helt opp til seniornivå. Det er en omfattende satsing på yngrefotballen, med forskjellige tilbud etter skoletid – og i ferier.

Kjelsås rykket i 1997 opp i 1. divisjon og spilte i 1998 for første gang siden begynnelsen av 1950-tallet på nivå 2 – etter i mellomtiden å ha vært helt nede i 5. divisjon. Laget gjorde da sin beste seriemessige plassering, med 3. plass og tap i kvalifisering til Eliteserien. Året etter kom Kjelsås for andre gang til 4. runde i NM, der det ble tap 3 – 5 mot Bodø/Glimt. 2001 endte imidlertid med nedrykk, og laget har siden befunnet seg i 2. divisjon.

Frammane har. I nyere tid bare møtt blåtrøyene fra Kjelsås to sesonger. 2011 ble det uavgjort 0 – 0 hjemme og tap hele 0 – 5 borte. 2019 ble det 1 – 1 både borte og hjemme. I fjor havnet laget på 11. plass etter halvspilt serie.

Kjelsås spiller i blå trøyer og hvite shorts. Hjemmebanen er Grefsen stadion, som ble innviet i 1930. Den har nå kunstgress, som i 2014 erstattet et utslitt fra 2002. og en sitteplasskapasitet på 550

Den offisielle tilskuerrekorden er på 3295, fra kvalifiseringskampen til Eliteserien mot Kongsvinger i 1998. Under en illegal fotballkamp mellom Skeid og Vålerengen i 1944 (under den tyske besettelsen i 2. Verdenskrig) skal det imidlertid ha vært 5 – 6 000.