topp_banner

FLØY–FLEKKERØY

Flekkerøy IL – også kalt Fløy – holder til på Flekkerøya – den største øya i Kristiansand, utenfor Vågsbygd helt sørvest i kommunen. Øya har ca. 3 300 innbyggere. nesten alle i tettstedet Skålevik, og har fastlandsforbindelse via den 2321 m lange Flekkerøytunnelen, som ble åpnet i 1989.

Flekkerøy IL er en fleridrettsklubb som ble stiftet i juli 1950 og kunne dermed i fjor feire 70 år. Den har ca. 550 medlemmer – fordelt på fotball, håndball, ski og racketsport.

Laget avsluttet årtusenet med å rykke opp i 3. div. Der ble det spill fram til Fløy i 2004 rykket opp i 2. div. Sørlendingene har siden – bortsett fra 2 ”gjestevisitter” ned i 3. div. igjen (2017 og 2019) spilt på nivå 3.

Hva så med frammanes møter med dette laget? De har i løpet av de siste 12 årene møtt hverandre 9 ganger: 2009 vant frammane 5 – 3 hjemme, men tapte hele 5 – 0 borte! Året etter ble det 2 – 4 borte og 1 – 1 i serieavslutningen hjemme for guttene våre.

Det gikk så 3 år før lagene igjen møttes – da med bedre resultater for frammane. 2014 ble det nemlig 2 – 1 hjemme i Framparken og 4 – 1 borte.  2 år senere ble det igjen full pott mot sørlendingene, med 3 – 1 borte og 4 – 0 hjemme i 2016.

I fjorårets halvspilte serie grunnet covid-19-pandemien var imidlertid sørlendingene supereffektive og hadde marginene på sin side da vant 4 – 1 i en kamp frammane dominerte stort, både spille- og sjansemessig.

Med 6. plass etter halvspilt serie, kom sørlendingene til sluttspillet – som endte med samme plassering etter 5 tap.

Foran årets sesong har Fløy mistet flere sentrale spillere. I lagets eneste treningskamp hittil i år ble det nylig tap 0 – 6 mot OBOS-laget Jerv..

Arkicon Arena (Flekkerøy Kunstgress) – med en kapasitet på ca. 1500 tilskuere – er lagets hjemmebane.

Fløy spiller hjemme i helblå drakter og borte i helrødt.

                                                                                               Leiv Harald Bakke