topp_banner

Haakon Lunov ny hovedtrener

Haakon Lunov (38) er ansatt som Frams nye hovedtrener. Han har UEFA Pro lisens – vår høyeste trenerutdannelse – og en bred fotballerfaring. Lunov studerte på universitetet i Liverpool der han fikk en bachelorgrad i Football & Science og jobbet i Evertons akademi. Derfra gikk veien videre til en jobb som spillerutvikler i Odd. Senere har han to opphold i Strømsgodset. Først som en del av Ronny Deila’s gullteam. Han ble med Ronny til Celtic i 2014, men returnerte til Godset der han var utviklingsleder i tre år. Han ble hentet til Vålerenga som Deilas assistent i januar 2018, og fungerte som hovedtrener da Deila dro til New York etter 2019-sesongen.

Haakon Lunov har hatt klar ambisjon om en hovedtrener posisjon. Nå skal han lede Fram de neste 2 årene, og ser fram til å bli en del av gjengen som skal sette sammen en ny stall, utvikle denne til et lag og være med på å bygge en klubb Larvik kan være stolte av. Haakon er en moderne, fotballfaglig sterk og sulten trener, vi er veldig fornyd med  å få Haakon til Fram, sier sportslig leder Jostein Aksnes. 

Fram har gjort et grundig søk etter ny hovedtrener, basert på klubbens kravspesifikasjon. En rekke trenerkandidater har blir evaluert, og det har vært mange sterke kandidater. Etter en god prosess falt valget på Haakon Lunov, og Haakon er tent på potensialet i Fram og imponert over hvordan klubben har jobbet i prosessen. 

Fram har gjort en grundig jobb og sjekket en lang rekke referanse i norsk toppfotball, inkludert trenere, ledere og spillere som har hatt Haakon som trener. Her er et lite knippe tilbakemeldinger på Lunov:

«En meget fotballfaglig sterk trener. Utviklet seg mye i VIF. Tydelig og engasjert på feltet. Ekstremt flink til å se helheten og coache på de rette tingene. Ser mennesket og individene. Vil være et scoop for Fram».

«Skarp, analytisk og en av de bedre som har tatt UEFA Pro lisens. Langt større kraft i seg enn en «vanlig» assistent. Har gått litt andre veier og tørr og være annerledes».

«Veldig fin type. Likte han veldig godt. Lett å prate med, ærlig og veldig imøtekommende. Har faktisk ikke noe negativt å si om han. På feltet er han veldig aktiv og engasjert. Han er veldig tydelig på hva han vil. Også vil jeg trekke fram jobben han gjør med analyse. Der er han i egen klasse.»

«Haakon Lunov er en dyktig trener med god kompetanse innenfor analyse og utvikling av enkeltspillere. Han er veldig engasjert på feltet og jeg synes han viser stor interesse for å utvikle seg og bli bedre som fotballtrener/hovedtrener.»

Foto: Reidar Sollie – Dagsavisen

«Potensialet i Larvik er stort, Fram er bevisste på hvor de vil og hva de må styrke seg på. De nye fasilitetene er flotte, og det er mange dedikerte folk, jeg gleder meg» sier Haakon Lunov. Han påpeker videre at «han er opptatt av å skape god prestasjonskultur, bygge lag  og at spillerne er bevisste på hva som kreves». Haakons kone Ana er veterinær, og de planlegger å flytte til Larvik, sammen med deres to gutter 2 og 4), så snart hennes arbeidssituasjon er avklart. Haakon er ikke helt ukjent med Larviksområdet han har tilbrakt sommerene i oppveksten på hytte mellom Lydhusstranda og Kjærstranda.

Vi er sikre på at Haakon Lunov er et godt valg for Fram og han vil tilføre hele det fotballfaglige miljøet i Vestfold ny kompetanse. Samtidig erkjenner vi at det er en jobb som nå skal gjøres. Vi må bygge en slagkraftig stall. Det er vi i gang med. Så må arbeidstøyet på. Spillerne må formes, rammer skal etableres.

Vår drøm er å skape glede og samhold i Larvik by. Det vil også glede oss stort hvis vi kan bidra til å utvikle Haakon Lunov videre til en enda bedre hovedtrener.

Vi håper dere vil være med oss!