topp_banner

Intervju med Haakon Lunov

Unge, lovende Haakon Lunov har allerede rukket å kjenne smaken av seriegull og har jobbet med stjerner som Virgil van Dijk. Nå skal han opp til eksamen på Torstrand, der han skal bli kjent med Tallak, Gulla, Andy, Nunsen, Stappen og Burger-Tom. Han har portugisisk kone, og drømmer om å gjøre seg fortjent til en portugisisk-inspirert Framburger. Her kan du blir litt bedre kjent med vår nye hovedtrener.

Alder:
Alltid blitt kalt «Unge Lunov», og da Arild Anundsen kalte meg det her forrige dagen også, helt ut av det blå, så pustet jeg lettet ut ? Dog skal det sies at før så var jeg «unge lovende Lunov» også ?

Sivil status:
Gift, to barn (2 og 4 år), og en katt ?

Hvor er du født og oppvokst?
Jeg er født i Drammen, men har flyttet like mange ganger som jeg er antall år. Oppvokst er derfor litt vanskelig å definere, men kameratgjengen min fra utenfor fotballen er fra Asker.

Hvor lenge spilte du selv som aktiv?
Min historikk som spiller strekker seg til minner om noen positive opplevelser og enkelt kamper sammen med lagkamerater, et par særegne trenertyper, og noen små-pokaler fra cuper og turneringer. Mine venner husker best da jeg som 14-åring valgte å gå av treningsfeltet fordi jeg var uenig i innholdet på treninga – mulig det var der trenerkarrieren startet.

Har du noen gang møtt Fram på fotballbanen?
Som spiller nei – som trener ja. Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange ganger jeg har møtt Fram som trener, men jeg har gode minner fra Framparken, og har intensjon om at jeg skal være med på å skape flere ???

Hva er dine styrker som trener?
Jeg har en unik evne til å forstå og bevege meg i spennet mellom to motkrefter, for å kunne bidra til å skape utvikling og resultater i de enkeltmenneskene, lag, og miljøene jeg jobber sammen med. For meg handler det aldri om enten eller, men både og – sammen med et vanvittig fokus på her og nå, sammen med fremtiden. Tilstedeværelse er et viktig element for meg.

Hvorfor valgte du Fram?
Følelsen av en gjeng med gode, engasjerte, og dyktige folk som har et sterkt ønske om å få til noe med Fram, og også Larviksfotballen. Denne gjengen virker også å gå i samme retning, med en vilje til å bli litt skitne på beina, svette, og hogge ned noen trær underveis – viktige elementer for å lykkes. I tillegg får jeg en følelse av et stort engasjement og høy grad av frivillighet rundt klubben. Alt dette tilsammen gir for meg potensiale.

Bruk ett ord på å identifisere ditt førsteinntrykk av Fram:
Muligheter

Haakon starter opp som hovedtrener for Fram 1. februar 2021.

Hvor godt kjenner du Larvik?
Rimelig godt fordi jeg tilbrakte alle somre i småbarnsalder på hytte litt utenfor Stavern. Da dro vi alltid til Larvik på regnværsdager, og selv med det inntrykket så er jeg i dag tilbake ?

Larvik har Bjørg Eva Jensen, Tom R Jacobsen, Christer Reppesgård Hansen, Kornelius Normann Hansen, noen håndballspillere og mange andre kjente idrettsnavn. Hva skal til for at vi en dag kan legge nye navn til denne listen?
Hvis vi skulle klare å rykke opp til OBOS-ligaen så håper jeg, sammenlignet med noen av de navnene du nevner, at det vil komme noen nye navn på lista. Skulle vi klare å gjenta bragden fra 1950 så vil lista bestå av veldig mange nye navn. Det er lov til, og for oppnå ting er det behov for, å tenke stort.

Du har tette bånd til Portugal og er inspirert av den portugisiske fotballen. Vil det bli en duft av Portugal på Torstrand nå?
Bortsett fra duften av kona som er portugisisk og kanskje kommer for å se noen kamper så tror jeg ikke det ? Jeg er veldig fasinert av portugisisk treningsmetodikk, men forutenom det så er nok min ideelle fotball mer fremoverrettet, energisk, og intensiv enn slik jeg kjenner portugisisk fotball.

Hva er ditt beste fotballminne?
Oi, har mange gode minner fra fotballen, men det blir umulig for meg å komme utenom å nevne hele veien frem til å vinne seriegull med Strømsgodset i 2013. Det var et meget solid stykke arbeid av mange dyktige folk som møtte hverandre på samme tidspunkt. Samtidig er jeg en type som er mest opptatt av å skape nye minner fremfor å se så mye tilbake på gamle – det må eventuelt kun bli for å lære eller huske hva som skal til.

Hva liker du å gjøre når du skal koble av?
Det er ikke en av mine sterkeste sider, men jeg vet det er viktig og da forsøker jeg å trene litt selv, være sammen med familie og venner, og snakke med katten – han er en god lytter ?

Hvor går din drømmeferie?
Ferien går alltid til svigerfamilie i Portugal så trenger ikke tenke på (drømme)ferie

Hva er den beste maten du får servert?
Jeg må innrømme at jeg er svak for kaker og bollebakst, men det beste er å ikke bli servert dette ?