topp_banner

3 – 2 OVER NOTODDEN I FRAMPARKEN!

ENDELIG sprakk nullen!!

Startoppstilling: 1) Erik Tallaksen, (14) Mats Diego Skårdal, (17) Danilo Kumanovic, (22) Shaft Keith Brewer Jr, (26) Adrian Aleksander Hansen, (6) Kristoffer Tollefsen, (7) Erik Nordengen, (9) Martin Andersen., (18) Ayub Mhamed Tazouti-Ghellam, (25) Haakon Gulla Pedersen og (19) Mame Mor Ndiaye.

Lørdag ettermiddag var det klart for sesongens siste seriekamp for frammane. Ikke nødvendigvis for Notodden, som med seier over guttene vår hadde sjansen til å ”kapre” den siste Topp 7-plassen – og dermed bli med videre i seriespillet. Det forutsatte imidlertid også at Arendal tapte sin kamp, og at Levanger ikke tok mer en ett poeng i sin!

En, av flere årsaker, sterkt redusert spillerstall bidro ikke akkurat til å øke optimismen blant de 200 i Framparken. De skulle imidlertid ikke få grunn til å angre besøket! Man fikk nemlig se et Fram-lag som virkelig ville avslutte seriespillet med stil og ”gi alt”! Resultatet ble en  spennende og underholdende kamp, med mange sjanser og mye fint spill av guttene våre – og en svært etterlengtet seier!

Det var frammane som skapte den første store målsjansen – med en markkrypere av Erik N.  i 17. min. som dessverre traff stolperota på feil side! Notodden tok så ledelsen i 21. min. – litt mot spillets gang. 3 min. senere kom telemarkingene til en ny stor sjanse før frammane igjen kom til store scoringsmuligheter – først ved Mats i  26. min. og så Haakon, som i 28. min. i ubalanse satte ballen over fra kort hold! 4 minutter senere hadde vi marginene på vår side da en Notodden-corner ble headet i tverrliggeren.

      Det siste kvarteret var det  frammane som forgjeves presset på – med to nye store målsjanser. Dermed gikk lagene til pause med 0 – 1 i Framparken – til tross for at guttene våre hadde hatt et både spille- og sjansemessig overtak.

Mats hadde vært blant de mest toneangivende på laget før pause, men måtte dessverre forlate banen etter en skade etter bare 3 minutter av 2. omgang.

      I 51.min. sørget Ayub for balanse i regnskapet med en påpasselig heading ned over målstreken. 3 min. senere var Erik nær å gi oss ledelsen, med et skudd like utenfor. Som i 1. omgang ble imidlertid en stor Fram-sjanse 3 minutter senere etterfulgt av en Notodden-scoring. Dermed 1 – 2!  Da var det nok mange som fryktet et nytt tap!

Men frammane kjørte på videre! Da så Erik ble felt innenfor 16-meteren, kunne Ayub  i 78. min. fra straffemerket notere seg for sin andre scoring denne ettermiddagen. Gleden over utligningen hadde knapt lagt seg på tribunene før jubelen slapp løs igjen minuttet etter. Mame ble spilt fint igjennom av Erik N. og plasserte ballen forbi keeper, inn i nettmaskene.

      Dermed hadde guttene våre med 3 – 2 snudd kampen. Det ble noen spennende sluttminutter, der frammane hadde muligheter til å øke ledelsen. Notodden var svært nær å utligne i 87. minutt, men kampen endte med en meget fortjent seier til frammane etter mye fint spill og topp innsats!

Øvrige resultater: Nardo – Fløy: 1 – 1, Bryne – Rosenborg: 1 – 0, Egersund – Odd 2: 8 – 0, Sotra – Asker: 0 – 2. Arendal – Bærum: 3 – 0 og Vard Haugesund – Levanger: 2 – 1.

Det betyr samme Topp 7 som før denne runden, mens seriespillet er over for de 7 nederste lagene.

Pl.     Lag           Kamper     Seire    Uavgj.    Tap     Målforskj.   Poeng

01      Bryne               13           9          3          1          33 – 16         30

02      Vard                13           9          1          3          29 – 10        28

03      Egersund          13           7          2           4          34 – 15        23   

04      Asker               13           6          5          2          21 – 15        23

05      Arendal            13           6          3          4          22 – 10        21

06      Fløy                 13           5          3           4          18 – 13        21  

07      Sotra                13           6          2          5          17 – 18        20          

08      Levanger          13           5          4          4          20 – 18         19*

09      Notodden         13           5          1          7          16 – 24        16  

10      Nardo               13           2          6          5          12 – 20        12    

11      Bærum             13           1          8          4          13 – 18        11             

12      Rosenborg 2     13           3          2          8          12 – 24        11               

13      Odd 2               13           2          3          8          09 – 31          9   

14      Fram                13           1          3          9          17 – 41          6   

*   (Levanger fratrukket 2 poeng før seriestart!)

Avslutningsvis:

Det har selvsagt vært en svært skuffende sesong, men la frammane  FÅ SLIPPE å høre/se mer av påstanden om at de ble ”reddet fra nedrykk av Fotballforbundet” (som følge av covid-19-pandemien)!!

Som nevnt i forhåndsomtalen av denne serierunden, ville det ha vært fullt mulig for frammane på 6 kamper å ta igjen 6 poeng og passere minst 3 av lagene på tabellen. Kvaliteter til å klare det viste de lørdag – selv med svært redusert tropp!

Det er stor forskjell på utsagnet ”ble reddet av Fotballforbundet” og ”KAN ha blitt reddet av Fotballforbundet” ! Det første uttrykker et faktum, det andre en mulighet. Akademisk flisespikkeri uten betydning? Jeg tror neppe det for spillergruppa!