topp_banner

LEVANGER

Nytt trønderbekjentskap i Framparken

I vår presentasjon av årets seriemotstandere har vi kommet fram til det første av de 3 trønderlagene guttene våre skal møte. Levanger blir et nytt bekjentskap i seriesammenheng.

Det kommer fra byen med samme navn ved Trondheimsfjorden. Levanger  ligger 75 km nordøst for Trondheim i det nye Trøndelag fylke. Byen har ca. 10330 innbyggere og er senter i kommunen med samme navn. Det har vært et viktig handelssted siden Middelalderen og fikk bystatus i 1836. Levanger mistet så denne statusen i forbindelse med kommunesammenslåing i 1962, men fikk den igjen i 1997.

Levanger FK ble stiftet i mai 1996, som en overbyggingsklubb for Nessegutten og IL Sverre. Fra og med sesongen 2010 ble Skogn IL tatt opp som samarbeidsklubb, på lik linje med de to førstnevnte.

I 2014 rykket Levanger så opp i 1. div. Der ble det de 3 følgende sesongene plasseringer rundt midten av tabellen, før trønderne i 2018 med sisteplass måtte si takk for seg på nest øverste nivå. I fjor ble det så 5. plass i PostNord-ligaen, avd. 1.  

I treningskampene har Levanger vunnet 7 – 0 over Tiller og 2 – 1 over Stjørdals Blink, som i fjor rykket opp i OBOS-ligaen. Det kan tyde på at Levanger blir å regne med på øvre halvdel av tabellen også i år!

Levanger FK spiller hjemme i hvite trøyer og røde shorts – og borte i helsort. Hjemmebane er TOBB Arena med en kapasitet på ca. 2 200 tilskuere – hvorav 1 300 seter.