topp_banner

Våre gode samarbeidspartnere

Da Fram ble stiftet i 1894, ble ikke alle stifternes navn bevart for ettertiden. Fire av stifterne er imidlertid kjent via muntlige overleveringer, Magnus Mathiesen, Rolf Nielsen, Arne Torgersen og Nils Wiborg. Rolf Nielsens far Christian eide og driftet på den tiden Chr Nielsen & co, et rederi som drev med seilskuter og hvalfangst. Rolf Nielsen arvet og videreførte rederiet i 1914.

Seilskipene Clara, Fremad,… Credo og Island, bottlenose-fangerne Arken og Bastante og de to dampdrevne hvalbåtene Fiskeren og Nimrod var rederiets flåte vinteren Fram ble stiftet.

Rolf Nielsens barnebarn gav i jubileumsåret en gave til Fram. Rederiflagget til Chr Nielsen & co på den ene langsiden har dermed en direkte link til en av Frams stiftere for 125 år siden.

Så var det så gøy ifjor at han er med videre som privatperson, selvom det ikke jubileumsår. Og i år vil det være en ny flott hovedtribune under tak bak skiltene på den langsiden. Vi takker for støtten.