topp_banner

TAP 1 – 4 BORTE MOT GRORUD

Tvilsomme dommeravgjørelser ødela for oss!

Startoppstilling: (30) Kenneth Stenild Nielsen, (3) Arnar Thor Gudjonsson, (7) Sindre Lie, (14) Mats Diego Skårdal, (17) Fredrik Kristensen Dahl, (5) Jonas Austin Nilsen Pereira, (6) Kristoffer Tollefsen, (10) Sindre Osestad, (11) Ole Breistøl, (16) Herman Solberg Nilsen og (21) Mame Mor Ndiaye.

Å bare lese  resultatet kan til tider gi et feilaktig inntrykk av en kamp. Det er lørdagens oppgjør på Grorud et utmerket eksempel på!

Åsane Tidende hadde som overskrift etter helgens kamper: ” Åsane slo Elverum, men fikk ingen hjelp av Fram Larvik” ”Det burde helle ha stått ”Grorud fikk hjelp av dommeren til opprykket!” For det manglet ikke på motivasjon og vilje blant frammane til å stå på i denne siste kampen i år, selv om opprykkmuligheten glapp forrige helg!

Allerede i kampens 3. min. fikk vi den første omdiskuterte situasjonen. En grorudspiller i fart lobbet innenfor 16-meteren ballen over en utrusende Kenneth. Selv om ballen var spilt, fortsatte grorudspilleren framover mot Kenneth – som med armene hevet forsøkte å stoppe opp. Begge gikk over ende, men var raskt på beina igjen. Ikke noe farlig spill, og Kenneth var flere meter fra ballen da den ble spilt og hindret ikke skuddforsøket på noen ulovlig måte! Man forventet derfor utspill fra mål, men dommeren blåste straffespark til Grorud. Dermed 1 – 0 til hjemmelaget.

Vondt skulle bli verre! I 12. min. hadde guttene våre nærmest et bombardement av Grorud-målet før Jonas var sist på ballen med et skudd som føyk inn i nettmaskene. 1 – 1, trodde man – inntil dommeren annullerte målet!  Angivelig skal ballen ha vært borte i Mames arm eller skulder, men denne snudde da ryggen til i skuddøyeblikket og hadde da ingen aktiv skulder/arm som søkte ballen!

Da vi nærmet oss 20 minutter, hadde frammane to store sjanser fra kort hold. Først ved Jonas med et skudd som keeper reddet, og så et skudd fra skrå vinkel av Mame, som ble reddet på streken av en av utespiller.

I 24. min. ble vi så redusert til 10 mann da Arnar fikk se det røde kortet etter at en grorudspiller i forsøk på å komme igjennom alene med Kenneth tilsynelatende meget lett gikk over ende ved 16-meteren. Arnar forsøkte tydelig å unngå fysisk kontakt med motspilleren ved å forsøke å komme rundt ham. Dommeren så det imidlertid annerledes, og resultatet ble altså en tidlig dusj for vår mann! På det påfølgende frisparket  gikk så Grorud opp i 2 – 0.

Med én mann mindre kunne kampen nå virke avgjort, men guttene våre sto på videre! I 41. min. reduserte de fortjent til 1 – 2 med en velplassert  heading av Mame på et fint lagt frispark av Kristoffer. Lagene gikk så til pause med -– må vi ha lov til å si –  en mer heldig enn fortjent ledelse til Grorud.

Etter pause kom Jone og Henrik inn for Ole og Kristoffer. Frammane kjørte i undertall på for utligning og hadde omgangens første store sjanse ved Mame. Den første halvtimen av omgangen var guttene våre fullt på høyde med hjemmelaget, både spille- og sjansemessig. Ja, de hadde vel også de fleste store sjansene. Det til tross for at de altså bare var 10 mann! Nærmest var Jone i 56. min. – på et fint innlegg fra Herman på høyrekanten – med en heading fra skråvinkel, som via bakken traff motsatt stolpe!

I 74. min. kom Anwar (Elyounossi) inn for Sindre O. 4 minutter senere sørget en heading av Grorud på corner så for  punktering av kampen. Derfra hadde hjemmelaget full kontroll og la 4 minutter senere på til 4 – 1. I kampens siste ordinære spilleminutt var Mame med en lobb svært nær redusering. Med det endte kampen 4 – 1 til Grorud, som dermed kan gratuleres  med for første gang opprykk til 1. div. (OBOS-ligaen)

Åsane var før runden sikret minst kvalifiseringsspill.  Med seier 3 – 1 borte mot Elverum – etter å ha ligget under 0 – 1 ville Åsane – dersom frammane hadde klart uavgjort – rykket opp i stedet. Dette sagt fordi guttene våre – selv med bare 10 mann på banen mesteparten av kampen – gjorde utfallet av opprykkstriden uvisst helt til det gjensto 12 minutter! Derfor fortjener guttene våre all honnør for innsatsen i årets siste kamp.!

Øvrige resultater: Odd 2 – Asker: 0 – 3, Mjølner – Bærum: 3 – 0, Florø – Oppsal: 4 – 3, Kjelsås – Sotra: 2 – 1 og Senja – Alta: 1 – 2

Som spådd før helgen, ble det ingen endringer under streken. Det betyr at Elverum, Oppsal og Mjølner rykker ned i 3. div. Vi merker oss ellers at Asker – høstens formlag – med sin 8. seier på rad (!) passerte oss på målstreken og tok 4. plassen.

Pl.       Lag             Kamper     Seire    Uavgj.    Tap   Målforskj.    Poeng

01       Grorud               26          15            6            5            47 – 32         51

02       Åsane                 26          15            5            6            66 – 31         50

03       Kjelsås               26          13            8            5            50 – 30         47

04       Asker                 26          13            7            6            39 – 28         46

05       Fram                  26          12            7            7            50– 34          43

06       Alta                     26          12            5            9            44 – 41         41

07       Florø                  26            9            8            9            36 – 41         35

08       Odd 2                 26          10            2          14            46 – 45         32

09       Sotra                  26            8            6          12            34 – 37         30

10       Bærum               26            7            8          10            39 – 55         29

11       Senja                  26            7            6          13            31 – 47         27

12       Elverum            26            7            5          14            34 – 46         26

13       Oppsal                26            6            6          14            35 – 60         24

14       Mjølner              26            6            5          15            20 – 54         23

Vi skal også merke oss at frammane klart toppet årets publikumsstatistikk i avdelingen, med et gjennomsnitt på 686 tilskuere pr. kamp.

På kvelden lørdag var det avslutningsfest med flott stemning på Peppes. Der ble det blant annet –  med bilder fra hans 6 år i Larvik, ledsaget av Sarah Brightmans og Andrea Bocellis ”Time To Say Goodbye” – tatt et vemodig farvel med Kenneth. Han drar nå tilbake til Danmark etter å ha vært vår sisteskanse siden 2014. Marcin (Pietron) fikk også en oppmerksomhet da han forlater oss etter å ha vært her siden 2013.

Dermed er den beste sesongen på 30 år – ja, noen vil kanskje si enda lenger tilbake – over! En stor takk til guttene, som under Rogers dyktige ledelse har gitt oss mange flotte opplevelser i Framparken – og spenning i toppen av tabellen nesten fram til målstreken!