topp_banner

Haakon Lunov fortsetter som hovedtrener i Fram

PRESSEMELDING

Fram Fotball Elite og Haakon Lunov (født 15. juli 1982) er enige om en ny trenerkontrakt. 

– Det er med stor glede at vi nå kan forkynne at vi skal videreføre samarbeidet med Haakon Lunov. Han har bygget et godt fundament for profesjonell fotball i Larvik. Alle som følger Fram så at laget vårt har hatt stor utvikling i høst. Nå kan vi bygge videre på dette, sier nestleder Christian Holthe, som har ledet trenerarbeidet for Fram.

Haakon Lunov er familiefar og hans hverdag må gå i hop. En stund trodde Fram at det ikke var mulig å få med Lunov videre. Et initiativ fra Lunovs agent gjorde at dialogen ble gjenopptatt og partene har fått på plass en løsning som er god for alle parter.

Lunov har vært hovedtrener i Fram i 2021 og 2022. I hans første sesong ble det nedrykk på dårligere målforskjell enn Fløy etter at seks baller gikk inn i feil mål i løpet av sesongens siste 45. minutter. I 2022 kom revansjen. Da styrte Lunov Fram til opprykk. En meget sterk høst med 11 seire, en uavgjort og mange gode prestasjoner gjorde at opprykket tippet i Frams favør.

Lunov selv er veldig glad for at brikkene til slutt falt på plass. 

– Da vi rykket ned, sto vi i det sammen. Veien tilbake var lang, men det samholdet som formet seg i spillergruppen denne sesongen har jeg aldri opplevd i andre klubber. Muligheten til å videreutvikle dette laget er min viktigste motivasjon, sier Lunov. Han har fått sterke følelser for Fram og har hatt mye kontakt med mange i klubben etter at sesongen ble avsluttet. 

BLIR MED: Haakon Lunov blir med Fram på reisen videre.

Det er en godt skolert trener som Fram får med seg videre. Lunov har en bachelorgrad i «football and science» fra John Moores University i Liverpool og UEFA Pro-License, den høyeste trenerutdannelsen. Han har jobbet som fotballekspert både for VG og på TV og hans evner med analyseverktøy er på nasjonalt toppnivå. 

Lunov har tidligere jobbet i Everton FC, Odd BK, Strømsgodset IF, Celtic FC og som Ronny Deilas assistent i Vålerenga Fotball.

Fram har i prosessen hatt dialog med flere store sponsorer, og responsen fra næringslivet er veldig god. 

– Nyheten ble også godt mottatt i spillergruppen. Flere spillere bekreftet umiddelbart at de vil ta en ny sesong i Fram. Haakon Lunov og Fram er rett og slett en god match, og dette gir oss en flying start på det nye året, avslutter Christian Holthe. 

Fram kommer tilbake med ytterligere informasjon om spillerstallen straks kontraktene er formalisert. 

Kontaktpersoner: 

Nestleder Christian Holthe, Fram Fotball Elite, telefon 922 47 140. 

Hovedtrener Haakon Lunov, telefon 957 66 353.

TRENER: Haakon Lunov har signert ny kontrakt med Fram.