topp_banner

Første finale i Framparken

På ei drøy uke skal det avgjøres, hvor spiller Fram neste sesong. To finaler gjenstår, den første mot mossinger fra Sprint/Jeløy på søndag.

Situasjonen er klar som en solfylt høstdag på Torstrand. Tre poeng gir opprykk hvis Follo skulle avgi poeng. Etter at frammane kjempet som løver på Sør Arena i Kristiansand på tirsdag, og beseiret Start med knepne 2-1, er det nå helt og holdent opp til laget selv å sikre serieseieren med to kamper igjen.

– Vi er klare. Det gir en voldsom motivasjon å være i vinden som nå. Selv om sesongen har vært lang er det et adrenalinkick å være i front to kamper før slutt. Mange er bra trent, det har vi vist i flere kamper, så vi er klare til å trå til på søndag.

Ordene kommer fra Petter Nilssen Einarson, kaptein om dagen. Det er et verv han deler med Batu Sowe, men sistnevnte er skadet så den blott 20 år gamle bodøværingen leder sitt lag ut på Fram-gresset søndag kl. 14.00.

En ære

– Det å få bære bindet er artig og en ære. Jeg gjør det jeg kan for å gå foran som et godt eksempel, men årsaken til at vi er på toppen skyldes først og fremst en sterk lagmoral. Seieren mot Start, der vi kom under, var en sinnsyk lagseier. Vi jobber virkelig for hverandre, og den kulturen vi har fått i gjengen er sterk, forklarer kapteinen.

Petter, som kom fra Bodø/Glimts sterke ungdomsakademi i fjor, har tatt store steg som spiller i år. Mest har han kjempet på midtbanen, men de siste kampene på imponerende vis i midtforsvaret.

– Jeg liker meg best på midtbanen, men spiller der jeg blir satt. Nå er det som midtstopper, og det er en artig plass å spille, sier han beskjedent.

Lagspiller

Trener Haakon Lunov utdyper:

– Petter er en lagspiller med stor L. Han har noen styrker som forsvarsspiller som passer inn i måten vi spiller på. Så selv om både Thomas Kongerud og Batu Sowe er skadet, har vi et sterkt forsvar. Bredden i stallen vises nå, sier Lunov.

Når vi utfordrer kaptein Petter på hva som har skjedd med laget i høst, sier han:

– Jeg føler vi alltid har hatt potensialet inne, men utover i sesongen har vi framfor alt vokst som et lag. Det er mange gode fotballspillere i Fram-drakta. Vi kjenner hverandre stadig bedre, og igjen drar jeg fram moralen. Vi viser at vi er et lag, slår han fast.

Fysisk sterke

Nå er det fullt fokus på Sprint/Jeløy, det eneste laget som har slått Fram denne sesongen. Laget er på trygg grunn, og har variert stort i prestasjonene. Gode kamper og resultater mot de beste er blitt etterfulgt av tap mot andre. Det er ikke blitt noen seirer på de fire siste kampene, men de blå/hvite fra Jeløya vil garantert gjøre det de kan for å ta skalpen på serielederen.

– Sprint har et voksent og fysisk sterkt lag, som vet å bruke sin rutine. Men det er en grunn til at de ligger der de gjør, så vi må utnytte deres svakere sider. Men tøft blir det garantert. Noen kamper vinner man fordi fotballen som spilles er god, i andre oppgjør er det innsatsen og lagmoralen som avgjør. Mot Start viste alle sammen evnen til å blø for drakta, sier Haakon Lunov.

– Det er bare en ting å gjøre, sette søkelys på denne kampen og ikke tenke lenger enn som så. Det har vi klart på en god måte i år, så oppskriften er klar, sier Petter Nilssen Einarsen, som i likhet med alle andre på laget ikke kan få fullrost publikum nok:

– I flere av bortekampene har det nesten vært som å spille hjemme. Publikum er med oss, og det betyr så mye. Møt opp i Framparken og hjelp oss, er hans oppfordring.

Follo spiller for øvrig borte mot Fredrikstad 2 på søndag. I den siste serierunden tar Fram turen over Lågen ut til Halsen i Bergeskogen, mens Follo avslutter hjemme mot Pors. På tabellen er Fram 3 poeng foran og har tre mål bedre målforskjell enn Follo.

Tekst: Terje Svendsen

Foto: Oleg Nemchenko