topp_banner

2 – 1 BORTE MOT START 2

Snudde kampen på mindre enn 2 minutter!!

Startoppstilling: (1) Miguel Vieira, (5) Liiban,Ahmed, (8) Brahian Mosquera, (15) Marius Jacobsen, (24) Abdo Barhe, (7) Petter Nilssen Einarson, (17) Jonas Bruusgaard, (30) Pa-Modou Jatta, (10) Daniel Flaathe-Simonsen, (11) Mac Laham og (20) Musa Joof Dubois.

Grunnet faren for nedrykk, stilte Start 2 tirsdag hjemme et mye sterkere lag enn det som i serieåpningen i Framparken tapte 0 – 5 mot guttene våre. Det ble da også en helt annen kamp – nokså jevnspilt og meget spennende helt til dommeren blåste av kampen!

Spillemessig var det ikke frammane på sitt beste vi fikk se i denne kampen. Det kom til uttrykk i forsvaret i 1. omgang, der den berømmelige låvedøra flere ganger åpnet seg og inviterte til sjanser for hjemmelaget. Mange savnet nok Thomas og Batu i de bakre rekker! Når det er sagt, skal guttene våre ha ros for topp laginnsats, som til slutt ble belønnet med 3 nye poeng – og fremdeles 3poeng foran Follo på tabellen!

Start 2 tok ledelsen i 35. min. etter en gedigen keepertabbe, der ellers så sikre Miguel nærmest serverte hjemmelaget ballen. Heldigvis kom ikke dette til å få noen avgjørende betydning for resultatet.

Dette ikke minst takket være Miguel selv – som både på strek og i feltarbeidet hindret flere baklengs!

1 – 0 ble også pausestillingen. Selv om ledelsen kom i form av en gedigen gavepakke, var den imidlertid ikke ufortjent! Start 2 hadde hatt de fleste store målsjansene – med blant annet en heading i tverrliggeren.

Sørlendingene åpnet best etter pause og spilte seg de 11 første minuttene fram til 2 store sjanser. Deretter innledet Mac i 58.min. med en kjempesjanse en fin og avgjørende periode for guttene våre. Minuttet etter kom  Musa i fint driv innenfor 16-metneren og dundret ballen opp under nettaket. Dermed 1 – 1. Snaut 2 minutter senere serverte Marius et høyt, presist innlegg som Mac ved hjørnet av 5-meteren med følsom fot tok ned og sørget for 1 – 2 på måltavla med en markkryper i motsatt hjørne. Dermed hadde guttene våre på mindre enn 2 minutter snudd kampen. I 67. min. kom Mac så til frammanes siste store sjanse,  med en markkryper som strøk like utenfor stolperota!

Start 2 dominerte det siste kvarteret – med 4 store sjanser, der Miguel blant annet for andre gang i kampen måtte ta i bruk en redning i klassen «Tiger-Tom» for å slå en farlig dupper over tverrliggeren. Ellers jobbet guttene våre heroisk i forsvar til siste slutt.

Det ble noen svært spennende og nervepirrende sluttminutter før dommeren 5 minutter på overtid blåste av kampen! Da kunne de anslagsvis 40 tilreisende supporterne juble sammen med laget over 3 særdeles viktige poeng. Sørlendinger vil nok si at de ble utsatt for et «poeng-ran»

Bytter: 64.min: Jonathan Rydjord Pettersen inn for Liiban, 71.min: Uno Kristian Pedersen for Brahian og 82.min: Martin Anthonsen Wurschmidt for Pa-Modou og Johan Gulliksen for Mac.

Gult kort: Brahian og Haakon

Øvrige kamper: Follo – Vindbjart: 3 – 1, Urædd – Express: 1 – 3, Sprint-Jeløy – Randesund: 0 – 1, Mandalskameratene – Pors: 2 – 3, Halsen – Sarpsborg 08 2: 1 – 0 og FK Eik – Fredrikstad 2: 5 – 3

12Mandalskameratene   2406 05 13  48 – 56  23
13Express   2405 04 15                                                    30 – 60  19
14Urædd   2403 06 15  24 – 62  15