topp_banner

Toppkamp mot bunnlaget

Med seks kamper igjen før vinneren skal kåres, er det kun snakk om toppkamper som venter på Fram. Oppgjøret mot bunnlaget Express på Torstrand lørdag kl. 16.00 er intet unntak.

KLIPPE: Thomas Kongerud er en klippe i Fram-forsvaret.

For Fram er det egentlig helt greit, laget trenger bare å vinne resten av kampene, så er saken i boks. I så måte blir hjemmeoppgjøret mot Follo 1. oktober litt av en kamp.

Først venter imidlertid Express, og alle forventer seier. Men i fotballen skjer det saker og ting, og intet annet enn full innsats er godt nok.

Klippen

En som står fram hele tiden med nettopp det er klippen i midten av forsvaret, Thomas Kongerud.

– Jo, jeg liker å trøkke til i dueller, gå i krigen med hue først, for å si det sånn, sier han noen dager før Express-kampen.

– Alle kamper lever sine egne liv og for oss handler det om å fortsette i det samme sporet vi er inne på. Det betyr en god treningsuke, forberede seg optimalt og være topp skjerpet når kampen starter. Om det er et annet topplag eller et nedpå tabellen som venter betyr ikke så mye.

Stabilt nivå

Fram har utvilsomt hevet seg etter sommeren, både kvalitetsmessig og i stabilitet. Når vi utfordrer Thomas på hva som har skjedd er han mer usikker:

– Det er en kompleks forklaring, men det viktigste er at vi har klart å prestere på et mer stabilt nivå. Vi spilte godt i kamper også på våren, men det svingte mer. Jeg føler vi står sammen veldig godt som et lag. Når vi jobber hardt for hverandre blir også enkeltprestasjonene bedre, sier 21-åringen.

I flere kamper har han ruvet som en gigant i forsvaret og gått foran med sitt kompromissløse spill. Han er imidlertid klar på en ting:

Kollektiv prestasjon

– Vi forsvarer oss med samtlige spillere, og selv om vi tre bak kommuniserer godt, så er det en kollektiv prestasjon. At vi står sammen som et lag viste vi vel godt mot Pors da vi lå under med 0-2 etter få minutter og klarte å reise oss, få uavgjort og hadde mange sjanser til å avgjøre kampen, understreker han.

STÅR SAMMEN: – Vi står sammen som et lag, sier Thomas Kongerud.

– Det virker som du selv også trives om dagen ute på banen?

– Jo, jeg føler at formen er bra, både fysisk og mentalt. Når en presterer bra så øker også selvtilliten. For meg starter kampen ute på treningsfeltet uka før. Blir det fine treninger kombinert med gode forberedelser så går det ofte bra også i kampene.

– Hva med inntreden til Mac på laget og betydningen av det?

– Den har vært stor. Ikke bare i kraft av det han viser i kampene, men også at han er en rutinert spiller som setter krav til seg selv og andre, avslutter Thomas.

Når det gjelder motstander Express fra Fevik skal en ikke helt la seg lure av tabellposisjonen helt nederst. Etter et par stygge tap på vårsesongen har de spilt jevnt med de fleste, men ikke hatt marginene på sin side. I siste runde ble det uavgjort 1-1 mot Sarpsborg 08 2.

Det meldes ellers fra Fram-leiren at keeper Miguel Vieira trolig er tilbake etter skade og at Uno Pedersen er ute på ubestemt tid.

Helgens kamper:

Lørdag:

Vindbjart-Halsen

Randesund-Urædd

Sprint/Jeløy-Eik/Tønsberg

Fram-Express

Søndag:

Fredrikstad2-Pors

Mandalskameratene-Start2

Mandag:

Sarpsborg08 2-Follo