topp_banner

Jonas jakter ønskereprise

Så blir det en seriefinale av stort format når Follo kommer til Framparken lørdag kl. 14.00. Begge lag har 49 poeng med fire kamper igjen å spille, Fram er tre mål foran i målprotokollen. Og Jonas Bruusgaard er på jakt etter årets ønskereprise.

– Det hadde vært moro å gjøre det samme som mot Follo i vårkampen, sette inn et avgjørende mål. Vi vet jo hva som står på spill, selv om vi prøver å se på det og forberede oss som til en hvilken som helst kamp, sier lysluggen. Han var mannen som banket inn 2-0 i vårkampen, etter at Johan Gulliksen hadde ordnet ledelse.

Det bruser i blodet hos Fram-spillerne om dagen, og Bruusgaard er intet unntak. Når vi peker på at han virker i godt slag om dagen, så er han enig i det:

I form

– Form er litt vanskelig å forklare, men det handler mye om selvtillit og tillit. Jeg hadde en dupp tidligere i høst. Nå føler jeg det virkelig har løsnet nå, som det vel har gjort for mange på laget, sier han og prøver å si noe om hva som har skjedd med Fram i høst.

– Noe har med at vi har færre skader i troppen. Så har det løsnet mye i angrepsspillet, føler vi virkelig har fin flyt framover om dagen. Vi spilte mye bra også på våren, men sleit med uttelling, som ga et par unødvendige uavgjortkamper.

Men nå er det Follo som venter. Laget fikk en ekstra sjanse mot Eik på onsdag, men klarte bare 1-1 og dermed helt likt med Fram før slaget på Torstrand.

Jonas Bruusgaard er helt klar på hva laget bør gjøre:

Offensive

– Vi må være offensive og angripe dem. Det er da vi har vært gode i den siste tiden, så ingen grunn til ikke å gjøre det samme på lørdag. Greit nok det er litt annerledes enn å møte lag som Express og Urædd, men vi viste både mot Eik og Pors at det er klokt å angripe.

Jonas har spilt i flere posisjoner denne sesongen, men 22-åringen med sin oppvekst i Vålerengen-systemet er klar på hva han liker best:

– Jeg spiller der Haakon vil, men liker meg best på midtbanen der jeg kan være mye involvert i spillet. For meg handler det mye om å løpe og stå på, og forhåpentligvis bidra med en målgivende eller mål.

Støtte fra tribunen

Så er han klar på en ting. Laget trenger publikums støtte lørdag:

– Støtte fra tribunen gir oss et skikkelig løft. Det har vi merket i de siste kampene, også da vi spilte borte mot Pors og Urædd. Så folk må komme og være med å trykke til mot Follo, avslutter en offensiv Jonas Bruusgaard.

Follo var som nevnt ute i kamp så seint som onsdag kveld mot Eik, men det kan slå ut på mange måter. Uansett så lever lørdagens kamp sitt helt eget liv, og i slike oppgjør er det mange som henter fram uante krefter.

Eget spill

– Selv om vi alltid gjør justeringer i forhold til laget vi møter, så er det vårt eget spill og våre egne rammer som ligger til grunn, så også på lørdag, poengterer trener Haakon Lunov. Om Follo sier han:

– Det er et godt organisert lag som opptrer jevnt og stabilt og har ikke minst to erfarne stoppere. Vi har imidlertid vist at vi kan slå de, og satser på det igjen.

Når det gjelder laget er midtstopper Thomas Kongerud ute, men Lunov mener Fram står bedre rustet enn på lenge når det gjelder tilgjengelige spillere.

– Johan Gulliksen fikk noen minutter mot Urædd og er på vei oppover igjen, Miguel har holdt nullen to ganger etter at han kom tilbake, Jonathan Pettersen fikk sin debut mot Urædd og flere andre viser stadig bedre form, avslutter Lunov som også han har en oppfordring til alle med et hjerte for fotball og Fram:

–  Møt opp, og så håndterer vi det været som kommer. Vi har plass til mange under tak!