topp_banner

Den første av tre toppkamper

Med åtte kamper igjen har fire lag skilt seg ut i toppen av avdeling 4 i Norsk Tipping ligaen. Før siste seriekamp mot Halsen i Bergeskogen søndag 23. oktober, skal Fram møte alle de andre opprykkskandidatene. Allerede søndag kommer den første toppkampen i Framparken. Eik/Tønsberg er første lag som skal forsøke å vippe Fram ned fra toppen.

GLEDE: Musa Dubois (midten) feirer scoring sammen med Jonas Brusgaard (t.v.) og Daniel Flaathe-Simonsen.

Eik gjester i Framparken søndag:

Eik og Follo har kommet i en spesiell situasjon. Da de to møttes i Tønsberg tidligere i sommer, vant hjemmelaget 2-0. Etter en uriktig utvisning av Follos keeper, har NFF gått til det uvanlige skritt å annullere kampen. Det blir omkamp, og da kan situasjonen i toppen endre seg, og Follo komme opp på like mange poeng som Fram.

Uansett – nå er det Eik som gjelder på søndag, og det blir garantert en knallhard kamp.

Med det spillet Fram viser om dagen, bør det også bli underholdene. For endelig er det blitt flyt i angrepsspillet – og for noen scoringer det har resultert i. De to som sikret seier mot Fredrikstad var av de virkelig vakre. Først viste Mac Laham fram frisparkfoten og la ballen opp i motsatt kryss, før Daniel Flaathe Simonsen kunne avslutte til 2-1 etter presist og kreativt pasningsspill.

Selvtillit

Eik kommer til Larvik fulle av selvtillit etter at det ble 2-0 seier mot Start2 i Tønsberg på tirsdag. Da satt lagets toppscorer Stian Semb Aasmundsen inn sitt niende mål for sesongen, og hjemvendte Julius Myrbakk (Fram i fjor), nettet det andre.

To spillere å se opp for i Framparken søndag.

For Eik er kampen nesten et være eller ikke være i toppstriden. I et intervju med Tønsbergs Blad etter tirsdagens seier sier da også lagets trener Kjetil Kristoffersen:

– Det blir som en cupfinale for oss den kampen. Vi møter et veldig bra lag på gress i Larvik.

For Frams hovedtrener Haakon Lunov betyr det ikke så mye hvordan Eik ser på kampen. Nå framstår hans lag endelig som han ønsker, nettopp som et lag der samhold og dynamikk preger det de gjør.

Tar ansvar

– Jeg ser mange spillere som tar mye mer ansvar enn tidligere. De har fått større forståelse for og mer kunnskap om hva som trengs for å vinne fotballkamper. Da blir det også lettere å lede laget. Hva som skjer inne i garderoben ser ikke folk utenfor, men jeg har sett mange ting som både gleder og imponerer meg, sier Lunov.

Det hele handler om å bygge opp en kultur for samhold og prestasjoner. Hvis man tar utgangspunkt i det som har skjedd de siste kampene, tyder mye på at de lykkes.

Nullstille

– Oppgjøret mot Eik er en kamp av litt større betydning enn andre, men vi skal gjøre de tingene vi gjør foran alle kampene. Vi har gode opplevelser med oss nå, men det handler om å omstille og nullstille. Da vet jeg vi er gode nok til å slå alle på dette nivået.

Haakon Lunov er en lun og rolig kar i de fleste situasjoner. Du ser sjelden han bruker seg med hyl og halloi på sidelinjen.

– Jeg kan heve røsten og ta i verbalt, men hvis en bruker stemmen hele tida blir den brukt opp. Det er ikke nødvendig å skrike og rope hvis det ikke er behov for det. For meg er det meste gjort før dommeren blåser i gang spillet. Seinest mot Fredrikstad mandag så jeg hvordan spillerne selv tok tak, og det gleder meg, avslutter han.

Kamper som gjenstår

2/9: Fram-Eik

10/9: Pors-Fram

17/9: Fram-Express

24/9: Urædd-Fram

1/10: Fram-Follo

11/10: Start2-Fram

16/10: Fram-Sprint/Jeløy

23/10: Halsen-Fram