topp_banner

2 – 0 HJEMME MOT EXPRESS

Frammane gjorde det unødvendig spennende!

Startoppstilling: (1) Jorge Miguel Soares Vieira, (2) Fender Batu Jaquesson Sowe, (3) Thomas Eeg Kongerud, (24) Abdo Barhe, (7) Petter Nilssen Einarson, (8) Brahian Stiven Mosquera Mosquera, (15) Marius Jacobsen,  (17) Jonas Bruusgaard, (10) Daniel Flaathe-Simonsen, (11) Mahmoud “Mac” Sami Laham og (20) Musa Joof Dubois.

I lørdagens kamp i fint vær i Framparken mellom topp og bunn på tabellen var Fram klare favoritter. Det begynte da også meget bra for guttene våre. Publikum i et oppgitt antall på 630 hadde knapt kommet på plass på tribunene før Jonas i 2. min. avsluttet et flott angrep med fra kort hold å sørge for 1 – 0. De som da begynte å tro på en storseier til guttene våre, skulle imidlertid bli skuffet!

I stedet skulle kampen ble en nervemessig påkjenning som først skulle ta slutt i sekundene da vi rundet ordinær tid. Dette til tross for stor spillemessig dominans og nærmere 10 store sjanser i hver omgang – mot gjestenes to. Frammanes 10 – 2 i hjørnespark bare understreker dominansen deres i denne kampen. Dessverre ga dette seg ikke utslag i målprotokollen. «Dessverre» fordi målforskjellen kan bli avgjørende når status skal gjøres opp om 5 uker.

At ikke seiere ble mye større, skyldes en blanding av udyktighet og uflaks (blant annet 3 treff i tverrligger/stolperot). Jorge var igjen tilbake i Fram-buret etter sitt skadeavbrekk, men hadde – bortsett fra en meget viktig redning før pause – en nokså rolig dag på jobben. I motsetning til sin kollega i den andre enden av banen!

Sørlendingene var imidlertid slett ikke ufarlige når de fikk nærme seg vår 16-meter, og lettelsen var derfor stor da jubelen kunne bryte løs i 95. min. Rett etter at Mac av speaker ble utropt til dagens Fram-gutt, så han gjestenes keeper stå et stykke ut fra mål. Med en perfekt høy poleball fra egen banehalvdel sørget han for 2 – 0.

2 minutter på overtid fikk Express sin største sjanse i kampen. Fra 5-meteren for åpent mål var de svært nær å redusere. I siste tidels sekund fikk imidlertid Abdo slengt fram et bein og avverget til corner. Minuttet etter var Mac centimetere fra å score sitt andre mål for dagen fra egen banehalvdel – nå på åpent mål siden keeper ikke var kommet på plass eter å ha deltatt på et hjørnespark. Ballen traff imidlertid denne gangen stolperota. Rett etter blåste dommeren av kampen

En meget fortjent seier til guttene våre, der de imponerte med mye fint spill – fram til 16-meteren! Innenfor denne bør effektiviteten bli betydelig bedre når Follo er motstander i Framparken. Seieren betyr med andre ord ingen «ekspressfart» mot opprykk, men var antagelig et «must» for å holde liv i håpet! Både Follo og Fram har nå alt i sine egne hender/føtter!

Dessverre måtte en skadet Thomas forlate banen i 38. min. Liiban Abdi Ahmed kom inn for ham.

Andre bytter: 68.min: Pa-Modou Jatta inn for Brahian og 85.min: Martin Anthonsen Wurschmidt for Musa og Martin Kaupang Henriksen for Daniel.

Øvrige kamper: Sprint-Jeløy – FK Eik: 0 – 2, Randesund – Urædd: 5 – 1, Vindbjart – Halsen: 6 – 1, Fredrikstad 2 – Pors: 1 – 1 og Sarpsborg 08 2 – Follo:: 2 – 4

Vi merker oss at Pors avga poeng mot Fredrikstad 2, som utlignet 5 minutter på overtid!!

13Urædd   2103 06 12  21 – 50  15
14Express   2103 04 14                                                     25 – 56  13