topp_banner

På det tredje skal det skje

To ganger denne sesongen har Fram vært på tabelltopp for bare å se andre lag passere dem igjen. Nå er vi der igjen, på toppen. På det tredje skal det skje. Vi skal holde oss der ut høsten.

BER OM STØTTE: Fram-trener Haakon Lunov ber om støtte fra tribunen når Fram får Mandalskameratene på besøk søndag.

Søndag er det kamp igjen i Framparken. Mandalskameratene er gjester søndag kl. 16.00 og da er det en ting trener Haakon Lunov og hans gjeng i rødt, hvitt og blått håper på; stor støtte fra så fullsatte tribuner som mulig.

– Klart det betyr noe. Jeg er veldig glad for at folk med et hjerte for Fram har møtt opp i like stort antall som i fjor. Det viser at det er et genuint engasjement for Fram og fotball i Larvik. Så med støtte fra tribunene skal vi gjøre alt for å sikre tre nye poeng, sier Fram-treneren.

Har lært

Så kan man spørre seg hvorfor det buttet de andre gangene laget var på topp.

Lunov tror det er flere årsaker:

– Første gang handlet noe om skader og noe om at det er lettere å være på jakt etter noen enn å forsvare seg. Det er litt i den norske folkesjela. Andre gangen var det nok for mye snakk om hvor avgjørende det var at vi endte på toppen. Dette har vi lært av, så nå tror jeg vi skal være bedre rustet til å håndtere situasjonen. Noe av det viktigste er at vi faktisk må trives med å være der.  

– Og da handler det om bare å tenke på neste kamp?

– Nødvendigvis ikke. Vi vet om hvor vi er og må være offensive og ha planer for resten av høsten. Det betyr blant annet at vi har trent veldig hardt en periode nå for å stå sterkere i innspurten.

Kriger om plassene

Når det gjelder skadesituasjonen foran søndagens kamp er den uforandret. Det betyr at langtidsskadede keeper Miguel Vieira og spiss Johan Gulliksen er uaktuelle.

– Vi har en stamme på 14-15 spillere som alle kriger om en plass på laget. Det er heldigvis vanskelig å plukke ut startelleveren til søndagens kamp, sier Lunov.

Med på det laget er garantert Mahmoud «Mac» Laham som kom tilbake til Fram i sommer og som er blitt matchvinner i de to kampene han har spilt.

– Det var flott å få han i laget. Det at klubben hentet han og målvakt Thomas Skjødt Johansen forteller om at det jobbes offensivt. Mac har både puttet mål og vært en vitamininnsprøytning i måten han er på, men det er også laget som har spilt han god. Jeg synes i det hele tatt vi framstår som et bedre lag nå enn i vår. Forsvaret har stort sett vært solid hele sesongen, og nå er det viktigste å bli enda mer aggressive og rå i spillet foran kassa.

Høstlag

Søndag er det altså Mandalskameratene som kommer på besøk. Laget har variert i år. Det hadde en sterk periode i vår og hadde en stund de to toppscorerne i divisjonen, Simon Valand og Peder Dovland. Nå er Dovland gått til Fløy, men Valand er fortsatt på plass. Formen virker noe rufsete og tap 1-3 hjemme mot Sprint/Jeløy sist helg er hva grønntrøyene tar med seg til Larvik søndag ettermiddag.

Så får vi håpe det gamle utsagnet som ofte ble sagt på Torstrand i tidligere år: blir sannhet i år:

«Fram er et høstlag»

Helgens kamper er som følger:

Lørdag:

Express-Pors

Sprint/Jeløy-Follo

Start 2–Halsen

Urædd-Eik Tønsberg

Søndag:

Sarpsborg 08 2-Vindbjart

Fram-Mandalskameratene

Randesund-Fredrikstad 2