topp_banner

1 – 1 BORTE MOT SARPSBORG 08 2

Poengdeling mot en sterk motstander

Startoppstilling: (1) Miguel Vieira, (2) Batu Sowe, (3) Thomas Kongerud, (5) Liiban Ahmed, (24) Abdo Barhe, (7) Petter Nilssen Einarson, (8) Brahian Mosquera, (10) Daniel Flaathe-Simonsen, (17) Jonas Bruusgaard, (22) Uno Kristian Pedersen og (18) Johan Finnmann Gulliksen

Guttene våre – dessverre fremdeles uten en skadet Marius – måtte nøye seg med poengdeling mot en sterk motstander i Sarpsborg mandag. Og la følgende være sagt: Dette sarpelaget var langt bedre enn det Pors beseiret 4 – 1 på samme bane for noen uker siden. Hele innbytterbenken fra eliteseriekampen mot Hamarkameratene ble tatt i bruk – hvorav 5 i startoppstillingen. INGEN av disse var med på laget mot Pors!

Det ble en fartsfylt kamp, der et ballsikkert hjemmelag vel hadde ballen mest. Frammane var imidlertid i høyeste grad med på notene og kom i 3. min. til kampens første store målsjanse, med en heading utenfor av Johan. I 12. min. hadde Daniel en dribleoppvisning innenfor 16-meteren som Messi vel neppe hadde gjort bedre – bortsett fra avslutningen. Skuddet ble nemlig reddet av keeper.

I 16. min. var det sarpingenes tur, med et knallhardt skudd i tverrliggeren – omgangens største målsjanse!

I 27. min. kom hjemmelaget igjen til en stor mulighet, før Johan i den andre enden av banen i 33. min. dessverre ikke fikk kontroll på ballen i fin posisjon. Dermed 0 – 0 ved pause!

2. omgang skulle bli ganske lik 1: Sarpsborg 08 2 med mest ballbesittelse, men nokså lik fordeling av sjanser.

I 52. min. var hjemmelaget nær å ta ledelsen på en corner da ballen ble reddet på streken. 10 minutter senere fikk vi en ny dødballsituasjon med redning på streken i den andre enden av banen. Thomas var igjen konge i luften og headet et langt innkast fra Brahian bakover, forbi en utspilt keeper. En sarpespiller fikk imidlertid i siste øyeblikk headet ballen bort!

2 minutter senere måtte keeper ut i full strekk for å avverge et skudd fra Jonas fra 16-meteren. Hjemmelaget hadde så 2 minutter senere en farlig heading utenfor – og i påfølgende minutt en like i armene på Miguel.

I 68. min. kunne så Fram slippe jubelen løs. En heading fra Jonas ble reddet av keeper, men Johan -.påpasselig framme på returen – sørget for 0 – 1 på måltavlene på Sarpsborg stadion. Musa kom så straks etter inn for ham.

Det skulle imidlertid ikke gå mer enn 5 minutter før vi var like langt. Utligningen ved Aridon Racaj var for øvrig nesten en kopi av scoringen vår: På retur fra keeper etter en heading!

Hjemmelaget hadde så en stor sjanse i 83. min. før vi fikk i 86. min. i løpet av ett minutt fikk to store Fram-sjanser: Først ved Daniel, som fra spiss vinkel sendte en markkryper i utsiden av stolpen, og så Musa, som fra 16-meteren med en hard markkryper sendte keeper ut i full strekk for å slå til corner

Dermed endte kampen 1 – 1. Et OK resultat, tatt i betraktning den for dagen sterke motstanderen i Sarpsborg!

Øvrige resultater: Pors – Express: 1 – 2, Urædd – Sprint-Jeløy: 3 – 2, Halsen – Start 2: 5 – 1. Mandalskameratene – Follo: 0 – 1 og Fredrikstad 2 – FK Eik: 5 – 0

Vi merker oss rundens «bombe» i Porsgrunn, der Express meget overraskende reiste hjem med alle poengene. Overraskende var også Eiks store tap i Fredrikstad. Det gir følgende tabell når serien tar 4 ukers pause: Follo styrker sin tabelledelse med 4 poeng til Fram på 2. plass. Uendret bunntrio!

13Urædd   1201 05 06  16 – 28  08
14Express   1202 02 08                                                      15 – 37               08