topp_banner

Minneord for Jan Sommerfelt

Hele Fram kjente på stor sorg da budskapet om Jan Sommerfelts bortgang ble kjent. Jan var en klippe i Frams fotballhistorie. Ikke bare var han blant de som hadde flest A-lagskamper i Fram, men i hele landet er det få som har tjent sin klubb på og utenfor banen så lenge og vel.

Med oppvekst på Torstrand så var ikke veien lang fra Løkka til Fram. Og han var med allerede da Fram for første gang stilte med lilleputtlag for 10-åringer på slutten av 50-tallet. Jan var kretsmester i alle aldersklasser i junioravdelingen, som det het den gangen. Og han tilhørte, må det være lov å si, en gyllen årgang. Han utpekte seg tidlig som en leder i gruppa og var fra 70-tallet lenge kaptein på A-laget, en rolle han som regel også hadde for de yngre lagene han spilte på. Juniorfotballen ble kronet med semifinalespill i NM, og Jan representerte Fram på et meget godt juniorkretslag.

Jan var også klippen på laget som rykka opp til nivå 2 i 1975, og han gleda seg stort fra styreposisjon da Fram igjen rykka opp til 2. divisjon, nå nivå 3, i 2008. Jan var på 90-tallet leder i det som ble kalt junioravdelingen og tok kasserervervet i seniorstyret i 2005. Regnskapsmannen Jan tok ofte rollen som kasserer og revisor i Fram. Han var lett å spørre, og førte regnskap utallige ganger for ulike arrangement i klubben.

Gjennom hele livet har Jan hatt stor betydning for IF Fram, særlig fotballen. Fra Lilleputt til Old Boys har Fram vært klubben i hans hjerte. Ikke mange er Østlandsmester i Old Boys, etter en dobbeltkamp mot Gjøvik Lyn!

Jan viste stor interesse for utviklingen i Fram og vi skal forsøke å drive videre i hans ånd.

Fotballgruppa og hele Fram takker Jan for innsatsen for klubben og for mange gode minner på og utenfor banen.

I en tung tid går våre tanker til familien. Vi lyser fred over Jans minne i en klubb som han betød så mye for.

Fram fotball

styret