topp_banner

0 – 1 HJEMME MOT ODD I 2. RUNDE I NM

Mer heldig enn fortjent seier til eliteserielaget!

Startoppstilling: (1) Anders Klemensson, (2) Fender Batu Jaquesson Sowe (3) Thomas Eeg Kongerud, (15) Marius Jacobsen, (30) Herman Solberg Nilsen, (6) Shariff Cham, (7) Erik Nordengen, (18) Daniel Flaathe-Simonsen, 22) Petter Nilssen Einarsson,  (27) Sanel Bojadzic og (28) Shaft Keith Brewer Jr..

Eliteserielaget Odd fra Skien var – naturlig nok – klare favoritter i søndagens 2.runde-kamp i Framparken. De ca. 800 tilskuerne fikk imidlertid se en ganske jevnspilt kamp, der lagene periodevis skiftet på å ha et lite spillemessig overtak. Det var imidlertid guttene våre som produserte de fleste store målsjansene i en heller sjansefattig kamp – dessverre også den som sendte dem ut av årets NM!

Kampens første store mulighet kom først i 31. min. Herman serverte fra venstresiden en perfekt markkryper inn foran mål, der Odds keeper – med et tigersprang mot bakerste stolpe – i siste sekund snøt Sanel fra å skli ballen i mål.

I stedet havnet ballen 3 minutter senere i nettet – eller rettere sagt opp under nettaket – i motsatt ende av banen. Et mislykket forsøk i forsvaret vårt på klarering av et innlegg ga Odd´s Filip Rønningen Jørgensen i 34. min. muligheten til et klokkerent treff på ballen innenfor 16-meteren.

Daniel hadde så et skudd like over i 39.min. før lagene gikk til pause med 0 – 1 på måltavlene i Framparken.

Det første kvarteret av 2. omgang hadde Odd et spillemessig overtak, uten at noen av lagene klarte å komme til noen store sjanser. Frammanes første bytte kom i 60. min. da Musa (Joof Dubois) kom inn for Shaft. Da vi gikk inn i kampens siste halvtime, fikk vi så i løpet av 3 minutter 3 store sjanser. Først til Odd og så et skudd over av Petter og en heading fra kort hold av Sanel.

Haakon gjorde i 68. min. et dobbeltbytte. Jonas (Bruusgaard) og Adrian (Amu8ndsen Bergersen) kom inn for Petter og Daniel. I 79.min kom så Julius (Alexander Myrbakk) inn for Herman

Frammane presset siste del av kampen på for utligning og kom til et par store sjanser.

Den siste var et langskudd av Adrian i 86.min, som Odds keeper måtte ut i full strekk for å slå til corner.

Kampen levde til siste sekund, og frammane kan se tilbake på kampen med løftet hode! Odd vant som ventet – uten at man kan si fortjent. Både sjanse- og cornerstatistikken taler i frammanes favør. Den avgjørende forskjellen på lagene var effektiviteten foran mål – og det er jo som kjent det viktigste i fotball.

Erik Nordengen ble igjen kåret til «Dagens Fram-gutt» på et lag som gikk ut av årets NM med æren i behold.

Nå er det bare å konsentrere seg om seriespillet. Allerede onsdag venter det som antagelig betyr en vanskelig motstander i Trondheim: Nardo, som hjemme slo ut OBOS-klubben Stjørdals-Blink med klare 3 – 0!