topp_banner

FRAM VIDERE TIL 2. RUNDE I NM

2 – 1 over Flint borte etter å ha snudd kampen etter pause!

Startoppstilling: (1) Anders Klemensson, (2) Fender Batu Jaquesson Sowe, (3) Thomas Eeg Kongerud,  (5) Nicklas Olai Karlsen Sundsvåg, (15) Marius Jacobsen, (6) Shariff Cham, (7) Erik Nordengen, (17) Jonas Bruusgaard, (10) Julius Alexander Myrbakk, (11) Haakon Gulla Pedersen og (28) Shaft Keith Brewer Jr.

I fint, men meget varmt vær, møtte frammane 3.div-laget Flint på Flint Esso Arena søndag ettermiddag til 1. runde i NM. Flints nyansatte trener er for øvrig ikke ukjente John Arne Riise. Med tanke på at dette var Tønsberglagets første obligatoriske kamp siden coronapandemien satte stopp for all fotball i 3.div i fjor, var det nok ikke mange som ville ha satset pengene sine på hjemmelaget.

Det var imidlertid hjemmepublikum som fikk mest å glede seg over før pause! Guttene våre hadde riktig nok mesteparten av banespillet, men skapte svært lite farligheter forn vertenes mål første halvdel av kampen. Ja, den vel farligste muligheten kom ved Thomas (Kongerud) 2 minutter på overtid, men headingen på corner ble for løs og enkel for Flints keeper.

Da var Flint mye farligere når de kom på sine kontringer – med mer tyngde og driv! Hjemmelaget tok ledelsen i 11. min. og burde i løpet av omgangen ha doblet den. Det var nemlig hjemmelaget som var klart farligst foran mål! Med fortjent 1 – 0 til vertene gikk så lagene til pause, og vi kan være glade for at den ikke var større! Med andre ord, en svært skuffende omgang av frammane!

Hva trener Haakon sa sine disipler i pausen, vites ikke! Det var imidlertid et helt annet lag som viste seg fram i 2. omgang og kom til å dominere omgangen på alle måter. Mens Anders Klemensson fikk det relativt rolig, ville nok keeperkollegaen i andre enden av banen blitt varm i trøya selv i kuldegrader!

Guttene våre tok kontroll fra start etter pause- Med langt mer driv og direkte spill framover – i stedet for det mer puslete og ineffektive spillet de viste i 1. omgang. Allerede etter 2 minutter kunne vi notere frammanes første store målsjanse.

I 59. min kom Salen (Bojadzic) inn for Haakon. Den siste halvtimen ble det nærmest enveiskjøring mot Flint-målet. Etter flere stor sjanser, fikk frammane så i 71. min. en fullt fortjent utligning. Med en flott heading på et innlegg fra Shaft på venstrekanten sørget Thomas (Kongerud) for 1 – 1. 3 minutter senere kom Herman (Solberg Nilsen) og Musa (Joof Dubois) inn for Marius og Julius.

Flint hadde nå mer enn nok med å forsvare seg mot det ene Fram-angrepet etter det andre. Det var derfor ikke annet enn rettferdig da Sanel i 84. min. sørget for 1 – 2. Noen grunn til så å puste lettet ut, var det imidlertid ikke ennå! Flint kom nemlig i sluttminuttene på et par kontringer som fort kunne ha gitt utligning og ekstraomganger.

Dermed gikk frammane videre til 2. runde i NM etter en fortjent seier over Flint. Det etter en kamp der de løftet seg flere hakk etter pause – både kvalitets- og underholdningsmessig! Frams 7 hjørnespark mot Flints ene sier også sitt om frammanes dominans etter pause!

Stor glede i garderoben etter avansement i cupen.