topp_banner

ØYGARDEN FK

Fotballsamling på Sotra

I vår siste presentasjon av frammanes motstandere i år skal vi for andre gang bevege oss ut til øygarden utenfor Bergen. Til en kommune som i likhet med klubben faktisk heter Øygarden. Ikke hørt om den før, sier du kanskje? Ikke så rart, siden både kommunen og klubben ikke er mer enn ett år gamle.

I fjor slo nemlig kommunene Sund, Fjell og Øygarden på øya Sotra seg sammen og dannet den nye storkommunen Øygarden, med ca. 38 500 innbyggere. I den forbindelse ville man skape et topplag for alle i den nye kommunen. For å få til dette, ble alle klubbene invitert til et representantskap for å skape et samarbeid mellom topp og breddeklubbene.

Etter flere møter stilte så 7 klubber – Telavåg, Sund, Skogsvåg, Skjergard, Nest-Sotra, Nordre Fjell og Sartor FK seg bak Øygarden FK som den nye toppklubben i den nye kommunen.

Øygarden FK overtok så i fjor plassen/lisensen til Nest-Sotra i OBOS-ligaen. Sistnevnte fortsatte så som breddeklubb. Samarbeidet omfatter 122 lag for gutter og jenter, med totalt mer enn 2 000 medlemmer!

Sportslig ble det imidlertid ingen umiddelbar suksess for nydannelsen, som altså endte debutsesongen med nedrykk til PostNord-ligaen.

Hva så med vestlendingene foran årets sesong?. Vanligvis er de nedrykkede lagene å regne med i opprykkskampen. Med bare 6 av 21 spillere født før århundreskiftet er det imidlertid en meget ung og tilsynelatende nokså urutinert spillerstall Øygarden stiller i årets serie. Man kan følgelig ikke forvente at laget skal kjempe om snarest mulig retur til nest øverste nivå.

Den tidligere Brann-spilleren Tommy Knarvik overtok i desember trenerjobben etter en annen og ikke mindre kjent tidligere Brann-spiller: Mons Ivar Mjelde.

Øygarden FK spiller i helhvite drakter og har Ågotnes stadion med naturgress og en kapasitet på ca. 1 200 tilskuere som hjemmebane. Den har for øvrig frammane besøkt én gang tidligere, da de i 2017 tapte 1 -3 mot Nest-Sotra, som rykket opp i OBOS-ligaen det året